Eerste elftal

KNVB: Licentiecommissie beraadt zich over sancties

KNVB: Licentiecommissie beraadt zich over sancties

FC Twente heeft haar jaarrekening van het seizoen 2014-2015 definitief ingetrokken, zo meldt de club maandagavond op haar website. De reden hiervoor is dat de cijfers niet kloppen, dit door de transfer van Dusan Tadic naar Southampton. Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van de Servische buitenspeler, zou twee keer over 1,8 miljoen euro krijgen van FC Twente voor zijn diensten. Waarbij de tweede betaling niet in de boeken is vermeld. De licentiecommissie beraadt zich momenteel over de mogelijke gevolgen voor de Tukkers, aldus de KNVB.

"FC Twente zit sinds het voorjaar van 2014 in categorie 1 van het licentiesysteem en moet werken aan financieel herstel. Hiervoor heeft FC Twente zelf een plan van aanpak opgesteld. Daarin legt de club zichzelf op om binnen drie jaar minimaal in categorie 2 te komen. Onderdeel van dat plan zijn financiële doelstellingen waar de licentiecommissie op toeziet. Voldoet de club niet aan die doelstellingen, dan start er een sanctietraject. Dat traject, opgenomen in het licentiereglement, is voor alle clubs hetzelfde", aldus de KNVB.

[google]Volgens de voetbalbond zit de Enschedese club nu aardig in de penarie. "FC Twente heeft binnen het huidige plan van aanpak drie maal niet voldaan aan de financiële doelstellingen. Als gevolg daarvan kreeg FC Twente eerst een publieke waarschuwing en daarna twee keer drie winstpunten in mindering. De volgende mogelijke sancties uit dit zelfde sanctietraject zijn nogmaals drie punten in mindering en vervolgens uiteindelijk het verlies van de licentie."

De KNVB wil verder geen mededelingen doen over de specifieke inhoud van het plan van aanpak van FC Twente.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties