Eerste elftal

Kritiek op Rots neemt toe: "Komt z'n schoonmoeder nog niet voorbij"

Kritiek op Rots neemt toe: "Komt z'n schoonmoeder nog niet voorbij"

Daan Rots heeft vorig seizoen een prima seizoen gedraaid bij FC Twente. Hij speelde 27 eredivisiewedstrijden waarvan hij er 23 startte in de basis. de opbrengst waren drie doelpunt en drie assists. Hij tekende een verbeterd contract, maar is zijn plek in de aanval inmiddels weer kwijt aan Vaclav Cerny. Rots mocht dit seizoen 5 keer starten en 10 keer invallen. De opbrengst tot dusver: nul treffers en geen enkele assist.

Net als bij Vlap neemt nu ook de kritiek op Rots langzaam toe. Is hij wel goed genoeg voor het niveau FC Twente nastreeft? Tegen FC Utrecht mocht Rots invallen voor uitblinker Vaclav Cerny. Het was één van zijn miste invalbeurten, want er ging weinig goed bij de aanvaller afkomstig uit de eigen jeugdopleiding.

Diezelfde conclusie trok ook analist René Wagelaar aan tafel bij Voetbaltijd. "De invallers laten niet zien dat zij erin horen. Rots komt z'n schoonmoeder nog niet voorbij. Die verloor weer een paar ballen..." Gast jan van Staa neemt het op voor de man uit Groenlo. "Invallen op dit niveau valt niet mee. Dat zal de ene keer wat makkelijker gaan dan de andere keer. Rots zie je beter spelen als hij vanaf het begin meedoet. Als hij erin komt is het vaak druistig."

Op de rechterkant heeft Jans ook nog de beschikking over Denilho Cleonise, maar die lijkt helemaal uit beeld te zijn geraakt. Al anderhalf seizoen lang spreekt Jans vol lof over de basiskwaliteiten van de rechtsbuiten, maar zei daarbij telkens dat er meer bij komt kijken. Cleonise speelde dit seizoen nog maar 155 verdeeld over 8 wedstrijden. Eén keer startte hij in de basis, thuis tegen Excelsior, en scoorde toen binnen een minuut. Sindsdien bleef het bij zes invalbeurten. De afgelopen drie wedstrijden zat hij 90 minuten op de bank.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties