FC Twente Nieuws

Duidelijk signaal Jans naar Cleonise: "Als je alleen maar keft en blaft"

Duidelijk signaal Jans naar Cleonise: "Als je alleen maar keft en blaft"

Ron Jans heeft momenteel een luxeprobleem op de rechtsbuiten positie. Hij kan kiezen uit maar liefst drie spelers: Vaclav Cerny, Daan Rots en Denilho Cleonise. Laatstgenoemde staat te boek als een groot talent en werd vorig jaar overgenomen van het Italiaanse Genoa. Ondanks de blessure van Cerny bleef zijn inzet vorig seizoen beperkt en moet hij het dit seizoen laten zien.

Afgelopen zaterdag liet hij zien waartoe hij in staat is tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Cleonise speelde het tweede uur en wist hierin te scoren. Een positieve ontwikkeling want volgens Jans moet het rendement van de 20-jarige aanvaller écht omhoog als hij kans wil maken op een basisplek.

"Dat moet er wel bij. Als je alleen maar keft en blaft en niet bijt, dan ben je ook niet gevaarlijk", zo is de duidelijke boodschap van Jans in gesprek met de TC Tubantia. "Je moet als aanvaller soms meteen beslissen, maar bij hem is het net of hij denkt: moet de bal nou in de korte, of de lange hoek? En dan ben je vaak net te laat."

"Wij zien de potentie. Dat zag je tegen Werder ook in momenten, maar het moet niet zo zijn dat hij een momentenvoetballer is en blijft. Cleonise moet mee in alles wat wij van een aanvaller verwachten. Ook in het druk zetten bijvoorbeeld. Daar is hij wel mee bezig, maar dat vindt ie soms nog lastig. Hij heeft af en toe nog wat adempauzes nodig om weer op stoom te komen. En dat heeft te maken met inhoud."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties