Eerste elftal

Kuipers kijkt uit naar eerste seizoen bij FC Twente ondanks korte vakantie: "Heb er enorm veel zin in"

Kuipers kijkt uit naar eerste seizoen bij FC Twente ondanks korte vakantie: "Heb er enorm veel zin in"

Bas Kuipers is de tweede aanwinst van FC Twente voor komend seizoen. De linksback komt over van Go Ahead Eagles en heeft een contract getekend tot medio 2028. Vanwege de play-offs wedstrijden met zijn voormalige ploeg had Kuipers een kortere vakantie dan de andere spelers van de club uit Enschede. Al was dat geen probleem voor hem.

In de knotsgekke finale tegen FC Utrecht won 'Kowet' met 1-2 door een doelpunt in de 117e minuut. Kuipers was aanvoerder en schreef geschiedenis met de club uit Deventer. "Het is fijn om na zo'n hectisch jaar even rust te hebben, maar drie weken is meer dan genoeg. De batterij is weer opgeladen. De kop is er af en dat is altijd lekker", vertelt hij in gesprek met RTV Oost.

Kuipers vierde zijn welverdiende vakantie op Ibiza met oud-keeper van FC Twente Jeffery de Lange en Bologna-verdediger Sam Beukema. "We hebben het nog wel een paar keer over die finale gehad. Je krijgt ook zo enorm veel berichten van alles en iedereen." Al was het niet alleen maar achterover leunen tijdens zijn vakantie. "We kregen een flink trainingsprogramma mee, dus ik heb rondjes gelopen. Op een sintelbaan, want het is daar erg heuvelachtig. Haha."

De 29-jarige linksback maakte al kennis met de grootte van de club uit Enschede tijdens zijn vakantie. Zo werd hij zelfs aan de Spaanse kust herkend door een supporter. "Ik liep op de markt toen er een meisje met een FC Twente-tenue op me afstapte. Dat was erg geinig. Ze feliciteerden me met mijn transfer en wensten met succes. Erg leuk."

Kuipers zal de concurrentiestrijd voor de linksbackpositie aangaan met Anass Salah-Eddine. "Ik had heel veel zin in de eerste training, al was het ook wel een beetje spannend. Een nieuwe omgeving, nieuwe ploeggenoten en een nieuwe staf. Maar het zijn allemaal leuke gasten en ik ben gelijk goed opgenomen in de groep. Wat mijn rol hier wordt? Dat zullen we zien. Voor nu ben ik enorm blij dat ik hier ben en heb er enorm veel zin in", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties