Eerste elftal

Kwakman kan zich niet inleven in reactie Pröpper: "Ik zou helemaal gek worden"

Kwakman kan zich niet inleven in reactie Pröpper: "Ik zou helemaal gek worden"

Robin Pröpper kende woensdag een bewogen avond in het Abe Lenstra Stadion. Hij maakte een doelpunt, had recht op een strafschop die net werd gegeven en veroorzaakte even later zelf een penalty, die pas na ingrijpen van de VAR werd gegeven. Pröpper baalt van het gelijkspel, maar blijft mild over de arbitrale beslissingen.

Had Pröpper een penalty verdiend? "Naar mijn mening wel", vertelt de aanvoerder in gesprek met ESPN. "Ik denk dat er volledig langs wil kruizen, hij houdt mij wel echt flink vast. Tenminste, dat was mijn gevoel." Pröpper krijgt het moment terug te zien. "Dit hoort erbij. De ene keer geeft hij hem wel, de andere keer niet."

"Hetzelfde geldt voor het penaltymoment. Ik denk dat het uiteindelijk een penalty is omdat ik mijn hand te hoog heb, maar dat is je reactie. Je wilt naar de bal toe en je raakt hem ongelukkig op je hand. Het gaat gewoon heel snel. Ik heb ook weleens met mijn handen op mijn rug verdedigd. Mijn hand zit gewoon te hoog, het is gewoon kloten." Pröpper doet zijn handen op zijn rug. "Het is zó moeilijk om zo het duel in te gaan, dat kan niet. Automatisch draai je in en zit je hand hoog. Hij zit te hoog, dus als hij erop valt, is het een penalty."

"Ik heb eerder zo'n moment gehad tegen Feyenoord. In je beleving zit je soms heel laag met je hand en komt hij er tegenaan. Nu zie je het terug en denk je ook weer: misschien is hij iets te hoog. Naar aanleiding daarvan kun je een penalty geven. De ene keer geeft hij hem wel, de andere keer niet. Hetzelfde geldt voor het vasthouden. Er zijn scheidsrechters die hem misschien geven, anderen misschien niet. Al met al moeten we ook naar de kansen van ons kijken en hadden we gewoon moeten winnen. Gelukkig zijn we een puntje uitgelopen", doelt Pröpper op de 5-0 nederlaag van AZ op bezoek bij Heracles Almelo.

Kees Kwakman reageert op het interview van Pröpper. "Was ik maar zo rustig na een wedstrijd! Ik zou helemaal gek worden bij dit moment, hoor", zegt de analist. "Ik vond het echt een penalty. Als jij in voorwaartse richting bent en je ziet Haye met je rug naar de goal staan, die doet eigenlijk niks anders dan Pröpper vasthouden. Als je in voorwaartse richting bent en iemand houdt zijn hand om je borst... Het is echt niet dat Pröpper gaat liggen, hij kan niet verderlopen en valt daardoor om. Ik vind dit echt gewoon een strafschop. Pröpper blijft kalm, dat deed hij na PSV ook al. Netjes van Robin", besluit Kwakman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties