Eerste elftal

Landzaat ziet FC Twente als verrassende outsider in de titelstrijd

Landzaat ziet FC Twente als verrassende outsider in de titelstrijd

FC Twente kent een ijzersterke start van het seizoen 2023-2024. De Tukkers wonnen alle vier de wedstrijden van achtereenvolgens Almere City FC, PEC Zwolle, FC Volendam en Ajax. Met name de dominante eerste helft tegen Ajax is vandaag een veelbesproken onderwerp. De ploeg van Joseph Oosting overklaste Ajax bij vlagen in eigen huis en velen vragen zich hierdoor af of FC Twente zich misschien kan mengen in de strijd om de titel.

Michel Vlap vindt het nog te vroeg om FC Twente te bestempelen als titelkandidaat, maar volgens voormalig Twente-middenvelder Denny Landzaat kan FC Twente wel eens een gevaarlijke outsider worden in de strijd om de titel. Datzelfde geldt voor AZ, de club waar hij in het verleden ook al voor speelde.

"Ik vind AZ ook een kanshebber. Als je kijkt hoe dat team in elkaar zit. Ik kijk altijd naar de balans in een elftal. Naar de ervaring, jeugdigheid en de speelstijl. Dan vind ik AZ ook een kanshebber. Net als FC Twente is dat een outsider die kan gaan verrassen." Toch denkt Landzaat dat er momenteel twee clubs zijn die het meeste kans maken op de titel.

"PSV zie ik wel als de nummer één. Feyenoord is ook een kandidaat, maar PSV is de grote kanshebber. Wat zij nu hebben laten zien, met de ervaring en hoe ze spelen. Dat is wel hét team dat er bovenuit steekt. Je hebt PSV en Feyenoord en dan met Ajax, AZ en Twente drie clubs die voor de derde plek strijden", besluit Landzaat in gesprek met Voetbalnieuws.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties