Eerste elftal

Lucratieve sponsordeal op wedstrijdshirt met twee jaar verlengd

Lucratieve sponsordeal op wedstrijdshirt met twee jaar verlengd

Sinds de zomer van 2020 is TOTO een van de sponsoren van FC Twente. Destijds werd er een driejarig contract getekend tussen FC Twente en TOTO. Het was een lucratieve deal voor de club. Naast dat de overeenkomst sowieso lekker wat geld oplevert, gaf hoofdsponsor Pure Energie ook nog eens de plek op de mouw van het wedstrijdshirt op voor TOTO. Dit om de financiële mogelijkheden van de club te verruimen.

Inmiddels is het contract met twee jaar verlengd, zo laat algemeen directeur Paul van der Kraan weten tegenover Twente Insite. Vanaf 1 januari 2025 is shirtsponsoring door gokbedrijven eigenlijk verboden. Bettingpartijen met een bestaande overeenkomst mogen echter tot 30 juni 2025 op het shirt blijven staan. Daarom zal TOTO ook tijdens de tweede seizoenshelft van het seizoen 2024-2025 gewoon op het shirt van FC Twente te zien zijn.

TOTO is sponsor van veel Nederlandse clubs. Naast FC Twente hebben ook Feyenoord, FC Groningen, FC Utrecht, PSV, RKC Waalwijk, sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en Willem II een contract met TOTO. Jaarlijks levert de overeenkomst met de bookmaker FC Twente tussen de 200.000 en 300.000 euro op.

Heel veel Nederlandse clubs worden gesponsord door gokbedrijven. De Kansspelautoriteiten maakten zich zorgen over deze ontwikkeling en de invloed daarvan op vooral jongeren en besloot daarom een verbod op te leggen. Deze gaat per 1 januari 2025 in. Vanaf dan zijn bedrijven als TOTO dus niet meer te zien op shirt in de Nederlandse competities. Jammer voor de clubs, want het levert bruikbare centjes op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties