FC Twente Nieuws

FC Twente mag shirtsponsor behouden ondanks scherpere regels

FC Twente mag shirtsponsor behouden ondanks scherpere regels

Reclamespotjes voor online gokken zijn tegenwoordig veel op tv te zien. Dit zou binnenkort weleens verleden tijd kunnen zijn, aangezien de reclameregels hiervoor aangescherpt worden. Reclame voor het online gokken wordt echter niet alleen via de tv gemaakt. Ook verschillende eredivisieclubs dragen bij aan het reclame maken voor online gokken.

In oktober 2021 is de markt voor legaal online gokken in Nederland opengesteld. Dat wil zeggen dat de aanbieders van deze goksites reclame mogen maken voor hun producten. De reden hiervoor is zodat de mensen die willen gokken dan naar legale plekken worden geleid. Bij die legale gokinstanties moet een preventiebeleid gelden die mensen beschermt tegen een gokverslaving.

Sinds dat deze markt is opengesteld zijn er overal en nergens gokreclames te zien. Een kwalijke zaak, zo vindt de Tweede Kamer. Binnenkort zal minister Franc Weerwind ingrijpen tegen deze reclame. Er zullen minder spotjes op tv komen, reclamebanners moeten uit het straatbeeld worden verwijderd en ten slotte komen er strengere regels voor rolmodellen in gokreclames.

Het reclame voeren door middel van shirtsponsoring mag wel blijven bestaan. FC Twente tekende in juli 2020 een contract voor een samenwerking met TOTO. Deze verbintenis zorgt ervoor dat TOTO tot minimaal juli 2023 op de mouw staat van FC Twente. Ook PSV, Feyenoord, Sparta Rotterdam, Willem II, FC Utrecht, FC Groningen, SC Heerenveen en RKC Waalwijk hebben TOTO op het shirt staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties