Eerste elftal

Luijckx ziet Steijn uitblinken: "Dat kan hij als geen ander in de eredivisie"

Luijckx ziet Steijn uitblinken: "Dat kan hij als geen ander in de eredivisie"

In de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles jaagde Steijn de openingstreffer binnen na twaalf minuten voetballen. In de 36e minuut scoorde de Hagenees zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Na deze twee goals staat de teller voor de aanvallende middenvelder op twaalf doelpunten in de eredivisie.

Steijn scoorde via een loeiharde knal de openingstreffer na twaalf minuten spelen. Kees Luijckx vond de aanvallende middenvelder goed spelen. "Steijn heeft zo veel handelingssnelheid in de zestien meter en haalt gewoon ongelofelijk hard uit. De Lange heeft hem volgens mij niet eens voorbij gaan", vertelt de analist tijdens de rust bij ESPN.

Even dacht Luijckx dat de bal werd getoucheerd door een speler. "De uithaal is mooier dan de pass, omdat die uithaal zo ontzettend hard is. In eerste instantie dacht ik dat die bal werd aangeraakt. Ik dacht: Waarom doet De Lange niks? Maar hij is gewoon veel te hard." Hij vindt dat de aanname van Steijn echt een kwaliteit is. "Dat is de helft van het doelpunt, daarom komt de tegenstander niet in de positie om de bal te blokken."

De tweede goal schiet Steijn binnen op aangever van Gijs Smal. "Het is een typische Steijn goal, want hij is al een stadium eerder bezig om Joris Kramer aan zich te binden. Vervolgens komen ze door over de zijkant en denkt Kramer dat hij de laatste lijn moet pakken. Dan moet Steijn opgepakt worden door een middenvelder en dat gebeurt niet. Dat speelveld beheerst hij zo goed, hij loopt uit de gezichtsvelden van de tegenstander en dat kan hij als geen ander in de eredivisie

Ook bij dit doelpunt is Luijckx lovend over de manier waarop Steijn de bal binnenschiet. "Hij is geen verbindingsspeler, maar wel iemand die constant tussen de laatste lijn van de tegenstander en het middenveld in beweegt. Hij weet precies op het goede moment vrij te komen en ook deze afwerking is gewoon perfect", besluit de analist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties