Eerste elftal

Maakt Ajax of PSV het Zerrouki-drama voor Feyenoord compleet?

Maakt Ajax of PSV het Zerrouki-drama voor Feyenoord compleet?

Feyenoord is er voor de tweede transferwindow op rij niet in geslaagd om Ramiz Zerrouki los te weken bij FC Twente. De club werd afgelopen zomer voor het eerst concreet, maar het eerste bod van onder de vijf miljoen euro werd zonder pardon van tafel geveegd. Deze winter kwam de ploeg uit Rotterdam terug en verhoogde maar liefst drie keer het bod tot uiteindelijk 8 miljoen euro exclusief bonussen en doorverkooppercentage. Streuer zei wederom: nee. In Rotterdam is men verontwaardigd, maar dat is onterecht.

Feyenoord heeft zichzelf namelijk keihard in de voet geschoten door zich niet eerder opnieuw te melden bij FC Twente. De winterstop begon al in november en als de Rotterdammers toen het gesprek aan waren gegaan, dan was de kans groot dat Zerrouki begin januari voor de nu geboden 8 miljoen euro had mogen vertrekken. FC Twente was duidelijk niet gecharmeerd van de actie van Feyenoord om het hoofd van Zerrouki op de laatste dag van de transferwindow opnieuw op hol te brengen. Mede een reden om niet in gesprek te gaan.

Maar hoe nu verder? Zerrouki heeft al meerdere keren bewezen dat hij sterker terugkomt na een tegenslag. Maar kan Feyenoord dat ook? De Rotterdammers gaan komende zomer zeker terugkomen voor Zerrouki, maar dat kan voor de bespeler van de Kuip zomaar uitlopen op een groot drama. Dan zullen namelijk ook andere clubs zich gaan mengen om de handtekening van de Algerijns international.

De Twente-supporters zien Zerrouki graag voor een grote zak geld naar het buitenland vertrekken, maar de hoofdrolspeler zelf geeft aan eerste nog een tussenstap te willen maken in Nederland. Inmiddels is duidelijk dat niet alleen Feyenoord, maar ook Ajax en PSV hem in het vizier hebben. Dat is natuurlijk allesbehalve wonderlijk kijkend naar de prestaties en de bijbehorende cijfers van de verdedigende middenvelder.

Zerrouki is de beste balafpakker van de eredivisie met 163 veroveringen. Schöne staat tweede met 152 stuks en Sangaré van PSV derde met 151 stuks. Álvarez van Ajax staat niet eens in de top 5. Ook is Zerrouki de man met de meeste succesvolle tackles, 35 stuks. Deze plek deelt hij met Brian Plat van FC Volendam. Op verre afstand volgen Álvarez en Sangaré met beide 24 stuks. Een ander sterk punt van Zerrouki is zijn handelen na het veroveren van de bal. Hij heeft de blik vooruit en zoekt graag de aanval middels een lange pass. Alleen Haye van sc Heerenveen gaf meer succesvolle lange ballen. Zerrouki gaf er 116. De man bij Feyenoord met de meeste succesvolle lange passes is Kokcu met 'slechts' 67.

"Zerrouki benut zijn lichaam vaak slim om bij aannames naar voren te draaien, in situaties waar veel andere middenvelders kiezen voor een pass terug of breed", aldus Pieter Zwart van Voetbal International. "De kracht van Zerrouki is dat hij voortdurend communiceert met zijn omgeving. Voordat hij de bal ontvangt, kijkt hij vaak meerdere keren over zijn schouder om de situatie te taxeren. Dit kijkgedrag stelt Zerrouki in staat om frequent het spel te verplaatsen en versnellen." Alles wat wordt verwacht van een controlerende middenvelder bij Ajax.

Op social media zijn de Feyenoord-supporters ervan overtuigd dat Zerrouki komende zomer wel gaat komen, en ook nog eens tegen een lager bedrag dan het laatste bod van 8 miljoen euro. Deze meningen zijn grotendeels gebaseerd op het feit dat Zerrouki na dit seizoen nog maar een contract heeft tot medio 2024. Dit werd de afgelopen weken met name benoemd het toch wel Feyenoord gezinde Voetbal International. Die 'vergeten' er echter wel bij te vermelden dat FC Twente een optie heeft het contract te verlengen tot 2025. Tijdens de onderhandelingen wordt hier naar gekeken en niet naar de datum van 1 juli 2024. Ongeacht of FC Twente op dat moment de optie heeft gelicht of niet.

Als Ajax Álvarez en PSV Sangaré komende zomer voor veel geld gaan verkopen, en die kans is bijna 100 procent, dan is de kans even groot dat de clubs contact opnemen met de zaakwaarnemer van Zerrouki en FC Twente. Het zal een hard gelag zijn als ondanks alle spelletjes van Feyenoord, Arne Slot en clubblad VI, uitgerekend aartsrivaal Ajax óf PSV er komende zomer met Zerrouki vandoor gaat. Het zou het Zerrouki-drama voor het volgens Johan Derksen oncollegiale Feyenoord compleet maken.

Poll

Als Zerrouki in Nederland wil blijven, naar welke club zie je hem dan het liefst gaan?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties