Eerste elftal

Maaskant waarschuwt Oosting: "Dan weet je dat de Champions League nooit gaat gebeuren"

Maaskant waarschuwt Oosting: "Dan weet je dat de Champions League nooit gaat gebeuren"

FC Twente staat na vijftien speelrondes op de vierde plek met slechts twee punten achterstand op de nummer twee Feyenoord en in punten gelijk met de nummer drie AZ. De Alkmaarders hebben een beter doelsaldo dan de Tukkers en moeten de gestaakte thuiswedstrijd tegen NEC deze week nog uitspelen. De Nijmegenaren leiden met 1-2 en er moeten nog vijf minuten worden gespeeld. FC Twente is dus volop in de race om de Champions League plekken, al blijft dit een gevoelig onderwerp bij Oosting.

Dit seizoen plaatsen de nummers één en twee zich direct voor de poulefase van de Champions League. De nummer drie mag via de voorrondes gaan proberen de poulefase te behalen. Met slechts twee punten achterstand op de nummer twee Feyenoord is alles nog mogelijk. Toch is Oosting terughoudend als deelname aan de Champions League ter sprake komt. "Dromen mag natuurlijk altijd."

"Begrijp me niet verkeerd. We hebben een bepaalde ambitie, maar laten we stap voor stap van wedstrijd naar wedstrijd kijken. Het klinkt allemaal clichématig, maar laten we zitten op de manier van voetballen", vervolgt Oosting zijn verhaal bij ESPN. "De ontwikkeling van het elftal zowel uit als thuis, om daar een niveau neer te leggen. Dat hebben we nu prima gedaan en dan zien we per wedstrijd wel waar we staan. Het moge duidelijk zijn dat we onze ambities hebben. We zijn allemaal sportmensen en we werken iedere dag knetterhard om ons te ontwikkelen. Dan is het wel mooi dat je kan aansluiten bij de top van Nederland en we gaan er alles aan doen om dat zo lang mogelijk vol te houden."

Na het interview wordt ESPN-analist Robert Maaskant gevraagd of de Champions League een realistisch doel is voor FC Twente. Zijn antwoord is duidelijk. "Ja, waarom niet? Ze zijn ook al eens kampioen geweest. Ik begrijp zijn antwoord heel goed dat ze per wedstrijd bekijken en dat ze het spel moeten ontwikkelen. Dat is allemaal waar. Maar er moet er één zijn, al is het er maar één in het hele stadion, die af en toe zegt: zou het niet kunnen? Als je het nooit zegt, dan weet je ook één ding zeker. Dan gaat het nooit gebeuren. Als je daar nu staat, je komt steeds dichterbij, je hebt een goede ploeg en je speelt goed. Waarom niet?"

Opinie: Heeft Maaskant hier een punt? Moet de ambitie om Champions League te spelen uit worden gesproken?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties