Eerste elftal

Manhoef tóch inzetbaar tegen FC Twente: KNVB vermindert straf

Manhoef tóch inzetbaar tegen FC Twente: KNVB vermindert straf

Vitesse-aanvaller Million Manhoef pakte afgelopen weekend een rode kaart in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De aanklager betaald voetbal van de KNVB wilde de rechtsbuiten in eerste instantie voor drie wedstrijden schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Daardoor zou hij de uitwedstrijden tegen Sparta Rotterdam en FC Twente moeten missen. Met het schikkingsvoorstel ging Vitesse echter niet akkoord.

Na een zitting op donderdag in Zeist heeft de tuchtcommissie van de KNVB besloten om de schorsing terug te brengen met één wedstrijd. De nieuwe schorsing is dus twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Dat betekent dat Manhoef beschikbaar is voor de wedstrijd tegen FC Twente. Afgelopen zomer werd de 21-jarige rechtsbuiten nog gelinkt aan een overstap naar Enschede, maar Manhoef was veel te duur voor de Tukkers. Aan het einde van de transferwindow werd een bod van vier miljoen euro van AZ van de tafel geveegd door Vitesse.

Aankomend weekend speelt Manhoef nog niet mee. Vitesse gaat dan op bezoek bij Sparta Rotterdam. Volgende week woensdag kan trainer Phillip Cocu wel weer over zijn flankenflitser beschikken. In De Grolsch Veste trappen FC Twente en Vitesse om 20:00 uur af. Kaarten voor het duel zijn nog altijd te koop. Klik hier om naar de kaartverkoop te gaan. Eerst is het voor FC Twente echter nog tijd voor het uitduel tegen RKC Waalwijk. Deze wordt aankomende zondag om 16:45 uur gespeeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties