Eerste elftal

Maurice Steijn hoopvol over toekomst Sem: "Échte topclub in Nederland zou mooi zijn"

Maurice Steijn hoopvol over toekomst Sem: "Échte topclub in Nederland zou mooi zijn"

Afgelopen november was het een groot onderwerp in de media: FC Twente-speler Sem Steijn moest tegen Sparta Rotterdam spelen, de club die getraind wordt door zijn vader. Steijn scoorde ook nog eens de 0-1. Na de wedstrijd, die in 1-1 eindigden, konden vader en zoon gewoon weer normaal een biertje drinken. De twee hebben namelijk een speciale band.

Maar wat vindt de Sparta-trainer eigenlijk van de voetbalkwaliteiten van zijn zoon? "Ik vind hem al goed en denk dat er nog wel wat rek in zit", vertelt Steijn aan tafel bij Veronica Offside. Welk niveau zou hij dan kunnen bereiken? "Het zou mooi zijn als hij nog naar een échte topclub in Nederland gaat." Zou hij dat kunnen? "Ik denk het wel, ja", besluit Maurice Steijn.

Voorlopig heeft Sem Steijn nog een contract bij FC Twente. De aanvallende middenvelder heeft een verbintenis tot medio 2025 in Enschede. In zijn eerste seizoen bij de Tukkers heeft van de 21 keer dat hij bij de selectie heeft gezeten tien keer als basisspeler gespeeld. Negen keer viel hij in. In totaal is hij tot dusver goed geweest voor vijf goals.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties