Eerste elftal

Merijn Zeeman bedankt voor algemeen directeurschap FC Twente

Merijn Zeeman bedankt voor algemeen directeurschap FC Twente

De aanstelling van de nieuwe algemeen directeur begint op een ware soap te lijken. Na de mismatch met Jan-Willem Brüggenwirth keerde Paul van der Kraan tijdelijk terug bij FC Twente. Inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar verder en er is nog steeds geen licht aan het einde van de tunnel. De zoektocht heeft nu opnieuw vertraging opgelopen vanwege belangenverstrengeling van RvC-lid John Bierling met wervingsbureau Gasseling Search.

"Bierling zit in de RvC, heeft een functie bij NOC*NSF en schakelt dan een bureau in om een directeur te zoeken die ook zaken doet voor NOC*NSF. Dat is totaal niet handig, stom, belangenverstrengeling en noem maar op. En dan staat op die site ook nog vol trots dat ze ooit hebben bemiddeld voor Jan Dirk van der Zee. En wie was de nummer één kandidaat bij FC Twente? Jan Dirk van der Zee. Dat is allemaal hartstikke slecht en ondertussen is er nog geen nieuwe algemeen directeur."

Er kan dus definitief een streep door de naam van Van der Zee. "Ja, die komt net als Erwin van de Looi niet bij FC Twente." De nieuwe topkandidaat was Jeroen Bijl, maar ook die gaat volgens Ten Voorde niet komen. "Bijl was ook weer een topkandidaat, maar die kent Bierling ook weer via NOC*NSF en schijnt het ook niet te worden."

Dan duikt er een nieuwe naam op: Merijn Zeeman (44). Hij is sportief directeur bij wielerploeg Team Jumbo-Visma. "Maar die wilde nog niet. Die vond het nog wat te vroeg. Hij heeft heel veel contact met Erik ten Hag. Die heeft in de keuken gekeken bij Jumbo-Visma en Zeeman andersom ook bij Ajax. Hij heeft wel iets met voetbal. Hij was wel vereerd, maar vond het nog te vroeg." Het was de zoveelste afwijzing na onder andere FC Groningen-directeur Wouter Gudde en Alex Kroes die de stap maakte naar AZ.

" En onderhand hebben we nog steeds geen algemeen directeur en dat is wel een soap. Van der Kraan weet het nog niet, maar die is tot zijn 75e gewoon directeur bij FC Twente. Daar moet zes jaar bij want die directeur komt er maar niet", besluit Ten Voorde Cynisch bij De Ballen Verstand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties