Eerste elftal

Michiel Kramer baalt van vertrek Oosting: "Maar iedereen gunt hem deze stap"

Michiel Kramer baalt van vertrek Oosting: "Maar iedereen gunt hem deze stap"

Het hing al even in de lucht, maar begin deze week werd het dan echt officieel bekend: met ingang van 1 juli is Joseph Oosting de nieuwe trainer van FC Twente. Voordat het zover is maakt hij het seizoen nog af bij RKC Waalwijk, waarmee hij nog volop in de strijd om een plek bij de play-offs voor Europees voetbal is.

Oosting heeft in de kleedkamer aangegeven tegenover zijn huidige spelers dat hij na het seizoen zal vertrekken, zo vertelt Michiel Kramer tegenover Yvonne van Beek van Brabants Dagblad. "Er was applaus, blijdschap voor hem", zegt de aanvoerder van RKC. "Hij had de week ervoor verteld dat hij in gesprek was en dan weet je als spelersgroep ook wel dat het eraan zit te komen. Iedereen gunt hem deze stap."

Kramer verlengde zijn contract in Waalwijk onlangs met twee seizoenen. "Toen had ik er al wel rekening mee gehouden dat de trainer zou vertrekken. Natuurlijk is dat jammer, ik had graag langer met hem gewerkt, maar dat is inherent aan de voetbalwereld. Ik ken Mo (Allach, technisch directeur, red.), hij heeft een bepaalde manier van werken die me goed bevalt. Ik weet zeker dat er komend seizoen weer een elftal met trainer staat die eredivisiewaardig is."

Afgelopen weekend werd Oosting bij ESPN al gevraagd naar de status van de gesprekken met FC Twente. Dit soort dingen zijn volgens Kramer echter niet van invloed op de resultaten van RKC. "Het is logisch dat de trainer vragen krijgt over zijn vertrek, dat leidt ons verder niet af. Joseph zelf ook niet, hem kennende. Hij is zo loyaal en gaat niet opeens hele andere dingen doen", besluit de 34-jarige spits.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties