Eerste elftal

Na Nations League ook finale Conference League in de Veste? "Als er zo'n verzoek komt..."

Na Nations League ook finale Conference League in de Veste? "Als er zo'n verzoek komt..."

Na de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam verandert De Grolsch Veste in het 'FC Twente Stadium'. Twee Nations League-wedstrijden gaan plaatsvinden in het stadion van FC Twente. De UEFA is al druk bezig om alles gereed te maken voor de wedstrijden van volgende week donderdag en zondag.

Buiten het stadion hangen al veel Nations League-vlaggen en een parkeerplaats is afgezet voor spullen van de UEFA. Ook binnen het stadion is al het nodige gebeurd. De perstribune is helemaal omhoog getrokken, waardoor sommige supporters van FC Twente zondag zelfs niet op hun eigen plek kunnen zitten. Na de wedstrijd worden bijna alle uitingen van FC Twente en haar sponsoren uit zicht gehaald. De standbeelden van Sander Boschker en Blaise Nkufo mogen nog net blijven staan.

De UEFA pakt het groots aan. "Ze doen niets zomaar”, vertelt projectcoördinator Lars Klein Nagelvoort in gesprek met TC Tubantia. "Ze checken echt alles. Voor hen is dit het grootste toernooi, na de EK-finale en de finale van de Champions League." Er zullen naar schatting wereldwijd gemiddeld 300 miljoen mensen naar de wedstrijden kijken.

Volgens wethouder Niels van den Berg smaakt de Nations League naar meer, bijvoorbeeld een finale van de Conference League, die de afgelopen jaren werd gehouden in stadions met een capaciteit van zo'n 20.000 mensen. "Als zo’n verzoek komt…", zegt de wethouder. "Het is ons eigen stadion. Wij hebben er ook belang bij dat er meer gebeurt dan alleen die zeventien eredivisiewedstrijden in een seizoen", besluit Van den Berg.

Poll

Zou jij graag een Conference League-finale in De Grolsch Veste zien?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties