Eerste elftal

NEC-trainer Meijer ziet met gewaagde tactiek kansen tegen FC Twente

NEC-trainer Meijer ziet met gewaagde tactiek kansen tegen FC Twente

FC Twente krijgt vanavond een merkwaardige tegenstander op bezoek. NEC Nijmegen kwakkelt dit seizoen, maar verraste menigeen twee weken geleden door hard op weg te zijn naar de overwinning op bezoek bij AZ (wedstrijd werd vlak voor tijd bij 1-2 tussenstand gestaakt omdat Bas Dost onwel werd). Vervolgens speelden de Nijmegenaren twee doelpuntrijke duels: in de KNVB Beker werd met 5-3 gewonnen van Roda JC, afgelopen weekend werd het 3-3 thuis tegen FC Volendam.

NEC-trainer Rogier Meijer verwacht dat het lastig wordt voor zijn ploeg om te stunten. "Ik denk dat iedereen de kracht van Twente in eigen huis kent. Dat is een grote uitdaging. Toen we naar AZ gingen werd er ook weinig gegeven voor onze kansen, dat zal nu misschien weer zo zijn, maar we vinden het een mooie uitdaging en we denken dat er wel kansen liggen."

"Tegen AZ hebben we heel veel moeten verdedigen, dat zal nu ook zo zijn. Alleen we willen ook vooruit en willen proberen Twente onder druk te zetten. We gaan zien of dat lukt en anders zullen we het op een andere manier moeten doen", aldus Meijer.

Calvin Verdonk, die in het seizoen 2019-2020 nog voor FC Twente speelde en nu basisspeler is bij NEC, is het eens met de gewaagde tactiek van zijn trainer. "Ik denk dat we dat ook moeten doen, tegen zulke goede tegenstanders moeten we ook met lef spelen. Ik heb daar gespeeld, dus ik weet wat we kunnen verwachten." Toch ziet Verdonk ergens anders de grootste kansen voor zijn ploeg. "De kansen liggen in de omschakeling. Zij spelen heel aanvallend, dus ik denk dat we in de omschakeling met de snelle jongens voorin gevaarlijk kunnen worden."

Bij de wedstrijd wordt NEC gesteund door 934 uitsupporters. "Vaak als we uitspelen, horen we de uitsupporters luid. Ik verwacht nu niet anders", zegt Verdonk. Meijer afsluitend: "Er wordt niet elke week naar gevraagd, maar we kunnen en moeten dat elke week herhalen. Uitwedstrijden zijn wat dat betreft een feestje, omdat zoveel mensen meegaan. Dus dat is hartstikke fijn in een geweldige ambiance daar met onze eigen supporters."

Voorspel FC Twente - NEC en win onze Voetbalpool!

Appgebruikers kunnen stemmen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties