Eerste elftal

Niet EU-salaris verhoogd: Contractwaarde Ugalde overstijgt twee miljoen euro

Niet EU-salaris verhoogd: Contractwaarde Ugalde overstijgt twee miljoen euro

Manfred Ugalde moet de volgende aankoop worden van FC Twente. De 21-jarige spits heeft het tweede deel van het afgelopen seizoen dermate veel indruk gemaakt, dat de Tukkers veel moeite hebben gedaan om hem los te weken bij Manchester City. FC Twente betaalt naar verluidt iets minder dan vier miljoen euro en zal bij een toekomstige verkoop een deel van de transfersom af moeten staan. Ook Ugalde zelf spint garen bij de transfer.

De kleine aanvaller gaat zijn handtekening zetten onder een vierjarige verbintenis. Hiermee is hij op papier direct miljonair, want hij krijgt als niet EU-speler van 21 jaar een flinke vergoeding voor zijn diensten. Hij profiteert mee van het feit dat het gemiddelde eredivisiesalaris afgelopen seizoen opnieuw is gestegen. Een speler van buiten de EU moet in de eredivisie minimaal 150 procent verdienen van het gemiddelde eredivisiesalaris.

Voor aanvang van ieder seizoen wordt er een nieuwe berekening gemaakt aan de hand van het gemiddelde eredivisiesalaris van het seizoen ervoor. In het seizoen 2021-2022 was het gemiddelde salaris in de eredivisie 324.326 euro. Een speler van 21 jaar of ouder moest daarom in het seizoen 2022-2023 minimaal 486.490 euro verdienen. Voor Ugalde is er goed nieuws, want ProProf laat Twente Insite weten dat dit bedrag opnieuw is gestegen.

Het afgelopen seizoen 2022-2023 steeg het gemiddelde eredivisiesalaris naar 333.605 euro. Het gevolg is dat Ugalde als niet EU-speler een minimumsalaris moet ontvangen van iets meer dan een half miljoen euro. Het salaris voor een niet EU-speler vanaf 21 jaar voor het seizoen 2023-2024 is daarmee exact 500.408 euro per jaar. Zijn bruto contractwaarde wordt daarmee minimaal 2.001.632 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties