Eerste elftal

Officieel: Eredivisieclubs unaniem eens over nieuwe deal met ESPN

Officieel: Eredivisieclubs unaniem eens over nieuwe deal met ESPN

Onlangs maakte De Telegraaf het al bekend en nu is het officieel: ook na het seizoen 2024-2025 blijft het Nederlands betaald voetbal te zien op ESPN. De Eredivisie CV en de achttien eredivisieclubs hebben unaniem een akkoord bereikt over de nieuwe mediadeal. Lees hieronder het statement van de eredivisie, te vinden op haar officiële website.

"De Eredivisie CV en de achttien eredivisieclubs hebben op de gecombineerde Vergadering van Vennoten een unaniem akkoord bereikt over het onderhandelingsresultaat inzake de mediadeal. Dit betekent dat ook na 2025 de wedstrijden van de Eredivisie live op ESPN te zien zijn." Het nieuwe contract geldt voor vijf jaar. Dat is dus tot medio 2030.

"In het afgelopen jaar heeft de Eredivisie CV in afstemming met de klankbordgroep, bestaande uit Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, RKC Waalwijk en Vitesse, toegewerkt naar een resultaat dat recht doet aan de waarde van het Nederlands betaald voetbal, continuïteit biedt voor de komende jaren en mogelijkheden biedt om de eredivisie(clubs) commercieel en (inter)nationaal verder te ontwikkelen."

"Het onderhandelingsresultaat werd dinsdag ter stemming gebracht op de vennotenvergadering van de eredivisie, waar alle eredivisieclubs akkoord mee zijn gegaan. Dit betekent dat ook na 2025 de wedstrijden van de eredivisie live op ESPN te zien zijn. Partijen werken nu dit akkoord verder uit in een overeenkomst."

"De nieuwe mediadeal heeft voor zowel de Nederlandse voetballiefhebbers als de clubs uitkomend in de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de Azerion Vrouwen Eredivisie en de KNVB-beker een positieve uitkomst. Zo ontvangen alle clubs substantieel meer inkomsten en worden reeds vanaf 2024 alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie live uitgezonden op ESPN. Ook vallen de sponsorrechten en internationale mediarechten van de eredivisie terug bij de koepelorganisatie van de achttien eredivisieclubs, de Eredivisie CV."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties