Eerste elftal

Onbegrip bij Excelsior: "Vrijbrief voor iedere club"

Onbegrip bij Excelsior: "Vrijbrief voor iedere club"

Excelsior, de nummer zestien van de Eredivisie, wil van de KNVB duidelijkheid hebben over de sanctie die FC Twente gaat krijgen voor het jarenlang gevoerde wanbeleid. De Enschedese club heeft een miljoenenschuld en heeft daarbij diverse malen de financiële regels van de voetbalbond aan de laars gelapt. Veel Eredivisieclubs hebben het idee dat hen onrecht is aangedaan.

"Het is een vervelende situatie voor iedereen, omdat er zoveel onduidelijkheid is", aldus algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior tegenover RTV Rijnmond.

"We naderen het einde van de competitie en willen weten waar we aan toe zijn. Wij en andere clubs vechten tegen degradatie. Het kan zijn dat we straks nacompetitie spelen en degraderen en dat later bekend wordt gemaakt dat FC Twente alsnog gestraft wordt", vervolgt hij.

"We hoeven niet te ontkennen dat er daar dingen zijn gebeurd die het daglicht niet kunnen verdragen. Dat lijkt me duidelijk en dat zal ook niemand ontkennen. Dan is het belangrijk om te weten of daar een sanctie gaat plaatsvinden", zegt De Haan.

Excelsior staat momenteel op een zestiende plaats in de Eredivisie met 25 punten uit 28 duels, hetzelfde puntenaantal als nummer vijftien Willem II dat echter een beter doelsaldo heeft. De Haan hoopt dat de Rotterdammers zich op eigen kracht weten te handhaven en sluit een protest niet uit mocht Excelsior toch degraderen.

[google]"Als er niets gaat gebeuren is dat een vrijbrief voor iedere club om dingen te doen die niet de juiste zijn", meent hij. "Aan de onderkant is er het belang van degraderen, maar aan de bovenkant is er het belang wat betreft de verdeling van media-gelden. En dus is er voor iedereen het belang dat er snel duidelijkheid komt."

FC Twente moet vóór 1 mei de zaken uit het onderzoeksrapport van Ben Knüppe hebben doorgevoerd en moet ook dan de nieuwe jaarrekening aanleveren bij de KNVB. De Enschedese club heeft al driemaal een ingediende jaarrekening ingetrokken en moest dat telkens bekopen met drie punten aftrek, waarvan de laatste sanctie nog uitgesproken moet worden. Het zou tevens de vierde sanctie zijn. De vijfde en laatste sanctie is het intrekken van de licentie. Wat mogelijk het einde betekent van FC Twente.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties