Eerste elftal

Onbegrip over situatie Boadu: "Heeft toch geen plezier als hij bij FC Twente ook wissel is?"

Onbegrip over situatie Boadu: "Heeft toch geen plezier als hij bij FC Twente ook wissel is?"

FC Twente verloor in de slotfase van de winterse transferwindow Manfred Ugalde aan Spartak Moskou. Bruggink kwam na een afwijzing van Lequincio Zeefuik uit bij Myron Boadu die na flinke onderhandelingen voor een half jaar werd gehuurd van AS Monaco. De spits debuteerde thuis tegen RKC Waalwijk waarin hij direct indruk maakte door binnen twee minuten te scoren. Inmiddels is hij bijna vier weken in Enschede, maar hij moet nog steeds genoegen nemen met een plek op de bank.

Na het vertrek van Ugalde spraken Oosting en Bruggink hun vertrouwen uit in Ricky van Wolfswinkel. Die beloonde dat door een keer te scoren tegen RKC en twee keer tegen Excelsior. Tegen FC Utrecht ging het een stuk minder en verspeelde hij twee levensgrote kansen en speelde hij onzorgvuldig. Toch stond hij zondag gewoon aan de aftrap tegen Go Ahead Eagles en nam Boadu weer plaats op de bank.

"Je ziet dat hij er nu nog niet klaar voor is om te starten. Anders zou hij wel starten, toch?", vraagt Kenneth Perez zich hardop af. Volgen El Ahmadi heeft dat alles te maken met de vorm van Van Wolfswinkel. Hier is Perez het niet helemaal mee eens: "Die was vorige week dramatisch". Toch is dat volgens El Ahmadi geen reden om hem direct te slachtofferen.

"Hij heeft wel goals gemaakt en je kan nu niet zeggen: je moet eruit. Als hij daarvoor allemaal goes heeft gemaakt, kunt na een slechte wedstrijd niet zeggen: ga jij maar bankzitten." El Ahmadi denkt dat Oosting bewust wacht met het brengen van Boadu tot de grote wedstrijden. "Dan kan je zeggen: we spelen met Boadu omdat er veel ruimte bij de verdedigers ligt." Perez: "Maar wat heeft het voor Boadu dan voor zin om terug te komen? Hij heeft toch geen plezier als hij hier ook wisselspeler is?", besluit een verbaasde Perez het onderwerp.

Opinie: Wordt het tijd voor Oosting om te starten met Boadu in plaats van Van Wolfswinkel?

Poll

Wie heeft jouw voorkeur in de spits tegen Vitesse?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties