Onder 21 ondanks bizarre comeback uitgeschakeld na strafschoppen in kwartfinale Jeugdcup door Feyenoord

FC Twente/Heracles Onder 21 speelde zaterdagmiddag op eigen veld tegen Feyenoord in de kwartfinale van de Jeugdcup. Eerder dit seizoen werden de Rotterdammers op Varkernoord met 0-4 verslagen, maar deze middag wist de ploeg van Nicky Kuiper niet te overtuigen. Het verloor na een goede comeback met 2-3 van Feyenoord.

De eerste kans was voor de bezoekers, na acht minuten raakten zij de paal. Hierna kreeg de thuisploeg een grote kans op de openingstreffer, maar het schot van Shi-Jon Martina werd gekeerd. Feyenoord kwam in de twintigste minuut op voorsprong vanuit een corner, doelpuntenmaker was Milan Hokke. In de 35e minuut scoorde Nesto Groen de tweede treffer voor het team van Melvin Boel, dit maal vanuit een goed uitgespeelde counter.

In de tweede helft scoorde de ploeg van Kuiper na 66 minuten voetballen de 1-2. Yaid Marhoum kopte vanuit een corner binnen. Één minuut later scoorde Irakli Yegoian, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 81e minuut scoorde Martina de terechte gelijkmaker, maar na slechts drie minuten kwam Feyenoord weer op voorsprong. Noah Pusic leek hiermee de eindstand getekend te hebben, maar in de laatste minuut wordt het nog gelijk.

Tijdens de Jeugdcup wordt er niet met extra tijd gespeeld, na het eindsignaal startte de strafschoppen direct. Feyenoord nam de eerste penalty en scoorde. Sander Sybrandy nam de eerste voor de Onder 21, maar wist deze niet te benutten. De beslissende vijfde penalty wist Feyenoord niet te scoren. Feyenoord scoorde de zesde penalty, maar Derrick Slagveer van de Onder 21 schoot op de paal. Hiermee is het bekeravontuur na een zinderende slotfase over voor het team van Kuiper.