Transfers

Interesse in Rots verwacht: "Er gaat hoe dan ook een aanbieding voor hem komen"

Interesse in Rots verwacht: "Er gaat hoe dan ook een aanbieding voor hem komen"

Daan Rots is sinds het begin van het seizoen de vaste rechtsbuiten bij FC Twente. De 22-jarige aanvaller kreeg aan het begin van het seizoen veel kritiek over zich heen, maar is de laatste weken op dreef. Zo staat hij na dertig eredivisiewedstrijden op zes goals en negen assists. De speler heeft nog een contract tot medio 2025 met een optie voor nog één seizoen. Al denkt Tijmen van Wissing dat er tijdens de transferperiode interesse zal zijn voor Rots.

Jan van Staa is te spreken over de speler geboren in Groenlo en realiseert zich dat Rots een moeilijke taak had om zijn voorganger (Vaclav Cerny) te doen vergeten. "Als je ziet wat hij voor cijfers heeft, dan mag je je petje afnemen. Soms heb je veel te hoge verwachtingen dan ga je hem vergelijken met zijn voorganger. Dit is een hele andere speler, hij werk hard en komt juist naar binnen met het linkerbeen. Hij heeft gewoon een geweldig cv dit jaar", vertelt hij in de Oosttribune.

Ook Van Wissing is blij verrast met de prestaties van de rechtsbuiten. Zo verwachte hij naar aanleiding van vorig seizoen dat de speler verhuurd zou worden. "Ik dacht vorig jaar toen hij elke keer moest wachten op die invalbeurten en aan het einde helemaal niet speelde dat je die beter kon gaan verhuren. Je hebt namelijk op die leeftijd echt speelminuten nodig."

Momenteel is Rots uitgegroeid tot één van de sterkhouders van het team van Joseph Oosting. "Alleen één jaar later is hij samen met Ricky van Wolfswinkel de belangrijkste aanvaller van de nummer drie van Nederland. Ik denk dat er een aanbieding voor hem gaat komen dat kan haast niet anders. Het is een aanvaller die zo fit is en ook zo goed meeverdedigt. Met negen assists en zes doelpunten is dat gewoon heel goed", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties