Onder 21 vernedert koploper Feyenoord met doelman in de aanval

FC Twente/Heracles Onder 21 heeft zaterdagmiddag een sensationele overwinning geboekt op Feyenoord. De regerend kampioen nam het in Hengelo op tegen de nog ongeslagen koploper uit Rotterdam. Het werd een waar doelpuntenfestijn, want de ploeg van Nicky kuiper won voor eigen publiek met maar liefst 4-0 van de leeftijdsgenoten van Feyenoord.

De eerste goal viel al in de vierde minuut. Mats Rots stak het veld over met de bal, gaf deze aan Shi-Jon Martina (op de foto in het shirt van FC Twente) wiens voorzet al liggend werd binnengewerkt door Yaid Marhoum. In de 39e minuut werd de score verdubbeld door dezelfde Marhoum. Deze keer was het Lasse Wehmeyer die de assists op zijn naam schreef. In de tweede helft was het Diego van Oorschot die in de 60e minuut de 3-0 achter de Feyenoord-goalie werkte. Dertien minuten later was het invaller Tiago Codinha die de laatste goal van de middag scoorde.

Het meest opvallende moment was de wissel in de 78e minuut. Onder 21-trainer Nicky Kuiper had zaterdagmiddag maar drie wissels tot zijn beschikking. Na zijn eerste twee wissels te hebben gebruikt, was het reservedoelman Jonah te Fruchte (17) die in het veld werd gebracht voor aanvaller Wehmeyer. Het veranderde niets meer aan de stand. Op de ranglijst blijven de Tukkers vijfde met zes punten achterstand op koploper Feyenoord.