Eerste elftal

Ontspoorde Velázquez moet op het matje komen na wangedrag in de dug-out

Ontspoorde Velázquez moet op het matje komen na wangedrag in de dug-out

Fortuna Sittard-trainer Julio Velazquez heeft zich afgelopen zaterdag weer van zijn slechtste kant laten zien. Hij keerde terug op de bank na een schorsing, maar kon zich weer niet inhouden. Hij ramde bijna de dug-out stuk en gooide daarna ook nog wat apparatuur door de dug-out. De Twente-supporters konden er wel om lachen, maar bij Fortuna Sittard zijn ze niet zo blij met de opvliegers van de trainer. Ondanks dat de Spanjaard zijn excuses aanbood op tv, moet hij op het matje komen bij de directie.

"We gaan zijn gedrag intern bespreken. Dit is iets wat wij niet goedkeuren. Hij heeft een voorbeeldfunctie", vertelt technisch manager Sjoerd Ars bij ESPN. Hij laat ook weten dat het niet de eerste keer is dat de Spanjaard intern wordt aangesproken op zijn gedrag.

"Het is ook een kracht, de passie en emotie die hij heeft. Bij buitenlandse trainers is dat anders dan we in Nederland kennen. Maar het uiten daarvan moet binnen de perken blijven. Maar dit is niet de manier hoe je het graag ziet. Het is een punt van aandacht. Hij zit vol in zijn woede en frustratie. Daar vinden we wat van als club. Dit is niet onze norm. Hij doet zichzelf te kort. Maar hij doet ons als club ook te kort."

Hans Kraay denkt zelfs dat de trainer zijn eigen glazen aan het ingooien is. "Weinig mensen beseffen dit: Burak Yilmaz staat er heel, heel goed op bij Fortuna. Hij is een loyale, rustige man en hij ziet dit ook. Als Velazquez nog twee keer verliest, is hij weg. Ook Yilmaz is dit gedrag beu."

Toch heeft volgens Ars nog geen van de spelers geklaagd over het gedrag van de trainer. "Die hoor ik hier helemaal niet over. Het thema leeft meer bij de buitenwacht. Intern praten we hierover met de betrokken personen, maar dit is geen dingetje in de spelersgroep."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties