Ook Ajax wint niet, FC Twente absolute winnaar speelronde 15

FC Twente is de absolute winnaar van de eerste speelronde van het kalenderjaar 2023. De ploeg van Ron Jans won vrijdag zelf met 2-0 van FC Emmen en kon in alle rust kijken naar de prestaties van de concurrenten. Dit ging de Tukkers goed af want alle topploegen verspeelden punten. Zowel koploper Feyenoord, Ajax, PSV en AZ wisten niet te winnen.

Koploper Feyenoord ging zondag op bezoek bij FC Utrecht en verspeelde hier twee dure punten. Saillant detail is dat oud Feyenoord-speler Jens Toornstra de openingstreffer scoorde namens de thuisploeg. Het werd uiteindelijk 1-1. Feyenoord behoudt wel de koppositie, maar voelt de hete adem van de overige clubs in haar nek. Ajax kwam tegen NEC niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

PSV en AZ leden zaterdagavond al verrassend puntverlies. De Alkmaarders kwamen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Pavlidis opende in de 77e minuut de score, maar Sankoh scoorde drie minuten voor tijd de gelijkmaker. Ook PSV kende een valse start door maar één punt te pakken tegen de verrassing van dit seizoen Sparta. De Eindhovenaren bleven steken op een 0-0 brilstand. Het gat met PSV is na speelronde 15 nog maar één punt.

Kraker tegen Ajax

Volgende week speelt FC Twente een kraker. De Tukkers reizen dan af naar Amsterdam om het daar op te nemen tegen het Ajax van de onder vuur liggende Alfred Schreuder. Sommige Ajax-supporters hopen zelfs dat FC Twente resultaat gaat halen in de Johan Cruijff ArenA om het ontslag van Schreuder te bespoedigen. De aftrap is zaterdagavond om 21:00 uur. Het uitvak is volledig uitverkocht.