Eerste elftal

Oorzaak voor 'tegenvallende' aankopen Bruggink aangewezen

Oorzaak voor 'tegenvallende' aankopen Bruggink aangewezen

Geen enkele aankoop van afgelopen zomer heeft zich dit seizoen in de basis geknokt ten opzichte van de spelers die er al waren. Momenteel is Youri Regeer de enige nieuweling die in de basis staat, maar dat komt door het vertrek van Joshua Brenet. De aankopen van de eerste transferzomer van technisch directeur Arnold Bruggink hebben zich nog niet bewezen en vallen daarmee tegen.

Dat valt ook Nico Wantia op. "Alle basisspelers stonden vorig jaar ook al onder contract bij FC Twente, alle nieuwelingen mogen af en toe heel kort invallen", vertelt hij bij de podcast De Oosttribune van RTV Oost. "Ik ben benieuwd hoe het inpassen van nieuwe spelers volgend jaar gaat. Het ligt misschien ook aan de aankopen zelf, dat die niet goed genoeg zijn voor het eerste elftal, dat zou ook kunnen."

Clubwatcher Tijmen van Wissing sprak er onlangs over met Ivar van Dinteren, die drie jaar lang assistent-trainer was bij FC Twente en nu trainer is van Jong FC Utrecht. "Hij zei dat spelers vaak moeite hebben met het wennen aan de hoge intensiteit bij FC Twente ten opzichte van andere teams in de eredivisie."

Dat ziet ook Jan van Staa. "De aankopen zijn allemaal spelers die van wat kleinere clubs of tweede elftallen komen." Mathias Kjolo kwam bijvoorbeeld van Jong PSV. "Kjolo heeft er wat meer tijd voor nodig gehad. Dan speelde hij wel, dan speelde hij niet. Al die aankopen hebben gewoon moeite om het niveau aan te tikken en echt een basisplaats af te dwingen. Daar gaat het uiteindelijk om, je komt er niet voor de gezelligheid en om op de bank te zitten", besluit Van Staa.

Hieronder een overzicht van de aankopen van de zomer van 2023. Manfred Ugalde staat er niet in, omdat hij niet 'nieuw' was: hij was al twee jaar verhuurd aan FC Twente. Het gaat hierin om het inpassen van nieuwe spelers in het elftal. Bij de laatste kolom hebben we het over het aantal basisplaatsen in de eerste 31 eredivisie. Europese wedstrijden en het bekerduel tegen PSV zijn niet meegerekend.

Aankopen zomer 2023

Speler Van Transfersom Aantal basisplaatsen
Younes Taha PEC Zwolle 900.000 euro 2
Youri Regeer Jong Ajax 900.000 euro 15
Carel Eiting FC Volendam 1.000.000 euro 7
Mitchell van Bergen Stade de Reims 1.000.000 euro 1
Naci Ünüvar Jong Ajax huur 0
Alec van Hoorenbeeck KV Mechelen huur (optie tot koop: 600.000 euro) 3
Totaal 4.400.000 euro 28

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties