Eerste elftal

Oosting bedankt RKC: "Mijn dankbaarheid naar de club is groot"

Oosting bedankt RKC: "Mijn dankbaarheid naar de club is groot"

Nadat FC Twente eerder vandaag de komst van Joseph Oosting wereldkundig maakte, volgt nu vanuit Waalwijk de bevestiging dat de oefenmeester RKC gaat verlaten. De club is de Drent dankbaar voor wat hij heeft betekend voor RKC. Oosting op zijn beurt is RKC dankbaar, want de Brabantse club gaf hem de kans om te debuteren als trainer bij een eredivisieclub.

"We zijn trots op de gezamenlijke ontwikkeling die wij als club en Joseph als hoofdtrainer hebben doorgemaakt. De focus ligt op de laatste fase van de competitie waar nog genoeg resultaat te behalen valt en we nemen daarna op gepaste wijze en met trots afscheid van Joseph Oosting", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld.

Oosting: "Ik ben blij met de ontwikkeling die we als club en ik als trainer heb doorgemaakt in de afgelopen twee jaar. Mijn dankbaarheid naar de club is groot." Hij belooft er alles aan te doen om de rest van het seizoen het maximale uit de ploeg te halen. De kans bestaat dat hij FC Twente treft in de Europese play-offs. "Mijn volledige focus ligt op de staart van de competitie om samen met mijn staf en spelers het maximale eruit te halen."

Oosting heeft bij FC Twente een tweejarig contract getekend tot medio 2025. FC Twente heeft een optie de verbintenis tussentijds te verlengen tot 2026. De club moet een afkoopsom overmaken naar RKC, maar de hoogte van dit bedrag is niet naar buiten gebracht. Het zou gaan om enkele tonnen. Oosting treedt per 1 juli officieel in dienst bij de Tukkers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties