Transfers

Dit is Peter Uneken, de assistent die Oosting mee wil nemen naar FC Twente

Dit is Peter Uneken, de assistent die Oosting mee wil nemen naar FC Twente

Joseph Oosting wordt per 1 juli de nieuwe trainer van FC Twente. De huidige oefenmeester van RKC Waalwijk heeft een handtekening gezet onder een tweejarig contract met hierin een eenzijdige optie waarmee FC Twente het contract kan verlengen tot medio 2026. Tijdens de onderhandelingen heeft hij uitgesproken dat hij graag één van zijn huidige assistent-trainers mee wil nemen naar Enschede. Het betreft Peter Uneken. Maar wie is hij en wat heeft hij tot nu toe gedaan in het betaald voetbal?

Uneken is geboren op 4 februari 1972 in het Drentse Sleen en kwam via de jeugdopleiding van Vitesse bij FC Emmen terecht. Hier debuteerde hij in het betaald voetbal en leerde hij ook zijn provinciegenoot Joseph Oosting kennen. Na zes seizoenen maakte hij de overstap naar FC Den Bosch waar hij acht jaar onder contract stond. In 2007 speelde hij nog twee seizoenen bij Helmond Sport waarna hij zijn actieve carrière als profvoetballer afsloot met 430 officiële wedstrijden op de teller.

Tussen 2009 en 2014 was hij jeugdtrainer bij FC Den Bosch en NEC waarna hij op werd gepikt door PSV. Hier combineerde hij zijn functie als jeugdtrainer tussen 2015 en 2017 met het assistent-trainerschap bij Oranje Onder 17. In 2017 werd hij aangesteld als assistent bij Jong PSV en van 2019 tot 2021 was hij de hoofdtrainer van het Jong PSV dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Daarna werd hij door Oosting gevraagd om zijn rechterhand te worden bij RKC Waalwijk.

Uneken is in het bezit van de UEFA Pro-licentie waardoor hij ook bevoegd is om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Afgelopen winter wilde Roda JC hem nog aanstellen als hoofdtrainer, maar toen liet RKC hem niet gaan. De Limburgse club koos toen voor Edwin de Graaf. Roda zou nog altijd interesse hebben voor komend seizoen, maar algemeen directeur van de Waalwijkers Frank van Mosselveld zegt van niets te weten. Het contract van Uneken bij RKC loopt komende zomer af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties