Eerste elftal

Oosting benadrukt: "Dit lijkt misschien normaal, maar dat is het niet"

Oosting benadrukt: "Dit lijkt misschien normaal, maar dat is het niet"

Afgelopen zondag won Feyenoord de KNVB Beker door NEC met 1-0 te verslaan. Dit betekende goed nieuws voor FC Twente dat zich hierdoor nagenoeg zeker plaatste voor de competitiefase van de Europa League. De Tukkers hebben officieel nog maar één punt nodig om minimaal de vierde plek veilig te stellen. Dit is ook de reden waarom Oosting zondag nog niet heeft geproost na de zege van de Rotterdammers.

Wel kreeg zijn vrouw, die samen met Oosting op een verjaardag was, een tevreden blik. "Ik zei tegen haar: Dit is goed voor ons", vertelt hij tegenover Ten Voorde van de Tubantia. "Maar ik heb niet geproost. Ik houd zeker van een feestje. Maar dat is voor later, als we hebben bereikt wat we willen. Ik vind het ook fijner het zelf te doen. Ik wil niet afhankelijk zijn van anderen."

"Ook als NEC had gewonnen, had dat niets aan onze situatie en doelstelling veranderd", vervolgt de oefenmeester. "Wij willen het hoogst haalbare halen en hebben een tijdje geleden al intern met elkaar afgesproken dat we voor de derde plaats gaan." Woensdagavond wil Oosting met zijn ploeg de volgende stap zetten. Dan moet er thuis worden gewonnen van Almere City FC. Met nog vier wedstrijden te spelen in het gat met de naaste belager AZ vijf punten. De derde plek zou een ongekend succes zijn voor Oosting die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de Tukkers.

"Dit lijkt misschien voor iedereen heel normaal, maar dat is het niet", vervolgt Oosting. "Kijk eens wie er allemaal zijn weggegaan vorig seizoen." Hij doelt op Zerrouki, Misidjan, Cerny, Pleguezuelo en Brama. Daar zijn tussentijds de basisspelers Ugalde en Brenet nog bij gekomen. Dan hebben we het over zeven spelers en niet de minsten. Des knapper is het van mijn jongens hoe we er nu voor staan. En dat terwijl we nog volop in ontwikkeling zijn. Niet elke wedstrijd is top, maar we zijn wel met iets moois bezig en dat begint woensdag."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties