Eerste elftal

Oosting gaf Twente-supporters belangrijke rol bij Feyenoord-stunt

Oosting gaf Twente-supporters belangrijke rol bij Feyenoord-stunt

Op onze website verkozen de supporters van FC Twente het thuisduel tegen Feyenoord tot allermooiste wedstrijd van het seizoen. FC Twente werd op voorhand nagenoeg kansloos geacht voor de overwinning, maar wist te stunten. Het werd 2-1 in De Grolsch Veste dankzij doelpunten van Manfred Ugalde en Ricky van Wolfswinkel.

De supporters hebben zelf ook een aandeel gehad in de overwinning. Trainer Joseph Oosting gebruikte de supporters in de voorbereiding op de wedstrijd. "Aan de voorkant hebben we een motivatiefilmpje gemaakt", vertelt de oefenmeester bij Op het Tactiekbord van Voetbal International. "Het ging erom dat de regio trots moet zijn op de manier van voetballen en dat de mensen zich kunnen identificeren met het elftal."

"Dit was vlak voor de wedstrijd. In het motivatiefilmpje zaten de kernwaarden van de club en de regio, maar ook de kernwaarden van ons elftal, wat ik absoluut terug wilde zien in de wedstrijd tegen Feyenoord. Het is de top van Nederland en wij willen ons graag meten met de top van Nederland." Bekijk de motivatievideo in de kleedkamer in de video onderaan het artikel vanaf 2:05 minuten.

Oosting wilde dat zijn ploeg aan het begin van de wedstrijd direct de toon zette, ook om het publiek er massaal achter te krijgen. "Onze supporters willen zich identificeren met het elftal. Dat betekent dat we proactief moeten zijn en aan moeten staan. We moesten Feyenoord geen moment in de wedstrijd laten, ze moesten echt last van ons hebben. Dat hebben we gewoon heel goed gedaan", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties