Eerste elftal

Oosting geniet van eigen spelers: "Dát vind ik mooi"

Oosting geniet van eigen spelers: "Dát vind ik mooi"

Vorige week stond FC Twente na dertien minuten in eigen huis met 0-2 achter tegen Excelsior. De Tukkers begonnen zeer slecht aan de wedstrijd, maar dankzij een rode kaart en goede wissels van trainer Joseph Oosting wist FC Twente het tij toch nog te keren en met 4-2 te winnen. Het slappe begin had in ieder geval niets te maken met het feit dat de ploeg een hele lange eerste seizoenshelft kent, zo laat Oosting weten.

"We zijn goed geëindigd, toch?", zegt de trainer geconfronteerd met het zwakke begin tegenover RTV Oost. "Wat ik wel vaker zeg: je werkt met mensen. We willen graag ook altijd goed beginnen en met name goed eindigen. In dit geval zijn we niet goed begonnen, maar wel goed geëindigd. Dat wil je natuurlijk tegen Sparta niet. We moeten kijken of we daar klaar voor zijn. Ik denk van wel."

Kun je voorkomen dat dit nog een keer gebeurt? "Dat weet ik eigenlijk niet. Hoe je een wedstrijd start, het 'game plan', wordt denk ik gewoon goed uitgelegd en er wordt ook goed naar getraind. Maar ik ben zelf prof geweest, niet op het hoogste niveau, maar soms heb je van dat soort wedstrijden, dat je niet goed begint", aldus Oosting.

"Waar mij het om gaat in de voetballerij is hoe mensen reageren op een slechte start. Als de ware aard van de mens tussen die vier lijnen naar boven komt en je kunt veerkracht tonen om de wedstrijd om te zetten, daar ben ik heel erg blij mee. De veerkracht van mijn spelers, dát vind ik mooi", besluit de 51-jarige oefenmeester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties