Eerste elftal

Oosting laat Sadílek zelf uitleggen waarom hij Smal niet vervangt als linksback

Oosting laat Sadílek zelf uitleggen waarom hij Smal niet vervangt als linksback

FC Twente-trainer Joseph Oosting kreeg deze week te maken met een vervelende nasleep van de return tegen Hammarby IF. De kuitblessure van de uitgevallen Gijs Smal viel tegen en hij ligt er de komende weken uit. Daarnaast kan hij donderdag ook geen beroep doen op de man in vorm Sem Steijn. Hij hield enkelklachten over aan het duel met de Zweden.

Door het wegvallen van Steijn zal Vlap weer plaatsnemen op tien en neemt Van Wolfswinkel de plek in als linkeraanvaller. In de verdediging kiest Oosting ervoor om Brenet te verhuizen naar de linksbackpositie en Sampsted neemt de plek over als rechtsback. "We denken niet in problemen, dus Joshua gaat naar de linkerkant", aldus Oosting tijdens de persconferentie.

Een andere optie was om Michal Sadílek de plek over te laten nemen van Smal. Heeft de keuze voor Brenet te maken met het feit dat Sadílek eerder heeft aangegeven liever niet als linksback te spelen? Oosting moet lachen en zoekt oogcontact met Sadílek. "Misschien kan hij daar zelf wel een antwoord op geven."

"Iedereen weet dat ik het liefst op het middenveld speel, maar als het team het nodig heeft, dan speel ik ook linksachter", is de reactie van de Tsjech tijdens de persconferentie een dag voor de wedstrijd tegen Riga FC. "Ik heb er geen hekel aan, maar ik denk dat we meerdere jongens hebben die op die positie kunnen spelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties