Eerste elftal

Oosting optimistisch over Taha en belicht enorme kwaliteit

Oosting optimistisch over Taha en belicht enorme kwaliteit

Younes Taha was een van de eerste aankopen van technisch directeur Arnold Bruggink. Begin juni bereikte FC Twente al een akkoord met PEC Zwolle over een transfer de twintigjarige Marokkaan, waarbij 900.000 euro was gemoeid. FC Twente wilde Taha graag hebben, maar de aankoop heeft tot nu toe nog niet zijn vruchten afgeworpen: van alle zomerversterkingen maakte de aanvaller tot dusver de minste minuten.

Dat wil echter absoluut niet zeggen dat het een miskoop is geweest van FC Twente "Hij heeft potentie", zegt trainer Joseph Oosting bij De Oosttribune van RTV Oost over Taha. "De één heeft wat langer de tijd nodig om te leren en om te zien hoe alles gaat. Hij heeft daar wat aanpassingsprobleempjes gehad, maar we moeten die jongen tijd geven, dan komt het met hem ook prima. Younes Taha heeft ritme, zowel aanvallend als verdedigend, met name in het schakelen en de snelheid waarin hij dat doet."

Taha mocht het eervorig weekeinde twintig minuten laten zien tegen NEC Nijmegen. Vanaf linksbuiten viel hij positief op met zijn dreigende acties. De in Drachten geboren Marokkaan was bij zowel de 2-3 als de 3-3 van FC Twente betrokken met een voorzet.

Door deze goede invalbeurt schreeuwen enkele supporters om een basisplaats van Taha. Dat zal trainer Joseph Oosting - blessures en schorsingen van andere spelers daargelaten - waarschijnlijk nog niet zo snel doen, maar op termijn kan Taha absoluut basisspeler worden in Enschede. Dat zagen we wel tegen NEC, toen de twintigjarige aanvaller soms verdedigers voorbijliep alsof ze er niet stonden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties