Eerste elftal

Oosting verklaart voorzichtigheid met 'kickdown' Boadu in race om plek drie

Oosting verklaart voorzichtigheid met 'kickdown' Boadu in race om plek drie

Het was niet gemakkelijk, maar op de laatste dag van de winterse transferwindow wist FC Twente nog aan de haal te gaan met Myron Boadu. De 23-jarige spits wordt een half jaar gehuurd van AS Monaco. Technisch directeur Arnold Bruggink en trainer Joseph Oosting waren zeer verheugd met de komst van Boadu. Daarom vindt een deel van de supporters het raar dat de eenvoudig international nog niet kan rekenen op heel veel speelminuten.

Boadu speelde onlangs een uur in een oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen. In de eredivisie komt hij echter nog niet verder dan invalbeurten van een half uur. Dat komt omdat Joseph Oosting voorzichtig is: in de race om plek drie wil hij het gaspedaal van Boadu optimaal kunnen gebruiken.

"Myron komt van ver", zegt Oosting in gesprek met TC Tubantia. "Ik vergelijk hem een beetje met een 'kickdown' van een auto. Die snelheid om te accelereren heeft hij nog steeds. Maar als je constant die 'kickdown' intrapt, heb je wel een volle tank nodig. Daarin moet Myron echt nog bepaalde stappen zetten. En dat betekent dat hij door de week extra werk moet doen. Want dat soort jongens heb je straks wel nodig."

Daarbij doelt Oosting op de zware uitwedstrijden die nog gaan komen. FC Twente moet nog op bezoek bij PSV, sc Heerenveen, Ajax, AZ en op de laatste speeldag is PEC Zwolle de tegenstander. Met name in de wedstrijden tegen PSV, Ajax en AZ - als FC Twente ook in periodes van de wedstrijd de bal aan de tegenstander zal (moeten) laten - kan de snelheid van Boadu goed van pas komen.

Oosting verklaart voorzichtigheid met 'kickdown' Boadu in race om plek drie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties