Eerste elftal

Oosting verwacht een getergd Ajax: "Kaliber Fenerbahce"

Oosting verwacht een getergd Ajax: "Kaliber Fenerbahce"

Na de interlandperiode gaat FC Twente het zondagmiddag opnemen tegen Ajax. De Amsterdammers zijn niet goed begonnen aan het seizoen, ze hebben al twee wedstrijden gelijkgespeeld. De ploeg van Joseph Oosting heeft nog alles gewonnen en gaat vol vertrouwen de wedstrijd in. FC Twente – Ajax, aanvang 14.30 uur, is live te zien op ESPN 3. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Voor Oosting is het de vierde wedstrijd in competitieverband met FC Twente. Na overwinningen op Almere City FC, PEC Zwolle en FC Volendam wacht nu Ajax. “Ajax is een topclub in Nederland, ik vind hen van het kaliber Fenerbahce. Zij hebben ook heel goede spelers en als die aanzetten kun je het daar heel erg lastig tegen krijgen", zo vertelt de oefenmeester op de clubsite van FC Twente.

"Ik vind dat wij een heel goed team hebben en wij kunnen het hen thuis heel lastig maken. Dat is voor ons een mooie uitdaging. Hoe goed zijn we aan de bal en wat doen we als we de bal niet hebben? Voor zowel Ajax als voor ons wordt het zondag een heel interessante wedstrijd.”

FC Twente kent een goed begin van het nieuwe seizoen. Onder leiding van de nieuwe trainer is het nog ongeslagen in de eredivisie. “Als je kijkt naar onze ontwikkeling in de manier van spelen zit daar een stijgende lijn in. Die lijn willen we doortrekken. We kunnen zondag laten zien hoe goed we zijn”, aldus Oosting.

FC Twente mist zondag drie belangrijke verdedigers. Gijs Smal, Max Bruns en Joshua Brenet ontbreken vanwege een blessure. “Gijs heeft een terugslag in zijn herstel”, vertelt Oosting. “Dat gaat iets langer duren dan we hadden verwacht en Joshua is nog niet hersteld van de blessure die hij opliep tegen Zwolle. Bij Max moeten we per week kijken wat hij kan doen", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties