Eerste elftal

Oosting zag assistent Duits ondanks verloren wedstrijd goed presteren

Oosting zag assistent Duits ondanks verloren wedstrijd goed presteren

Tijdens het oefenduel tegen VFL Bochum op 20 maart was assistent-trainer Sander Duits voor één wedstrijd de hoofdtrainer van FC Twente. Joseph Oosting keek van de zijkant toe hoe de man die normaal naast hem staat de ploeg aanstuurde. Duits is bezig met een opleiding en moest daarvoor één wedstrijd dienen als de oefenmeester. Het duel ging met 2-0 verloren. Oosting blikt terug op hoe zijn assistent het deed.

Oosting was tevreden over de prestatie van Duits. "Ik vond dat hij het, ongeacht de uitslag want we hadden verloren, goed deed. We zijn een team dat zo ingespeeld is dat dit kon. Dit was voor zijn cursus en hij zit in de eindfase. Dan is het een kwestie van stuivertje wisselen, maar ik vind dat hij het goed gedaan heeft", vertelt Oosting tegenover 1Twente.

De trainer houdt zich niet vast aan de standaardrollen van een voetbalteam. "Ik denk niet dat ik de hoofdtrainer ben, want we zijn en team. We doen het samen en dan heb je taken en functies bij wedstrijden. Ik vreet me niet op tijdens zo'n wedstrijd. Je ziet in het duel dat we, ondanks dat we met veel jonkies hebben gespeeld, een bepaald resultaat willen halen."

Hij blikt terug op het duel. "Het is een testwedstrijd. Iedereen kan zich weer laten zien. De kans op 1-1 was groot en die hadden we misschien wel moeten maken. Uiteindelijk werd het dan 2-0, maar inzoomend op Sander Duits. Hij heeft het gewoon goed gedaan", besluit Oosting. Bekijk hieronder de samenvatting van het duel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties