Eerste elftal

Op welke positie ligt de toekomst van Salah-Eddine?

Op welke positie ligt de toekomst van Salah-Eddine?

Anass Salah-Eddine werd afgelopen winter voor één miljoen euro overgenomen van Ajax. De linksback werd gekocht met het oog op het vertrek van sterkhouder Gijs Smal. Die is inmiddels vertrokken naar Feyenoord. Echter trok FC Twente opnieuw een linksback aan. Het haalde Bas Kuipers van Go Ahead Eagles. Hiermee rijst de vraag wie er komend seizoen op deze positie zal starten en welke rol Salah-Eddine in het team zal krijgen.

Salah-Eddine maakte in de winter de overstap naar FC Twente en tekende toen een contract tot medio 2027. De Amsterdammer kwam sinds zijn transfer slechts zes keer in actie voor de club uit Enschede. Dit waren zes invalbeurten op de linksback positie. Hierin was hij goed voor één voorzet waaruit een doelpunt viel.

In het seizoen 2022-2023 huurde FC Twente Salah-Eddine van Ajax. In de periode onder Ron Jans speelde hij op verschillende posities in het veld. Daar waar hij aan het begin van het seizoen af en toe inviel als linksback, werd hij na verloop van tijd gebruikt als centrale middenvelder. Op deze plek presteerde hij erg goed.

Het probleem is dat FC Twente momenteel op het middenveld over een groot aantal spelers beschikt. Zo stonden Mathias Kjolo en Michal Sadílek dit seizoen nagenoeg elke wedstrijd in de basis. Stond één van deze spelers niet in de basis, dan was het Carel Eiting die vanaf deze positie mocht starten. Daarnaast is Youri Regeer van origine ook een centrale middenvelder, al stond hij dit seizoen vooral op de rechts- en linksback positie. Ook beschikken de Tukkers over jeugdtalent Gijs Besselink op het middenveld, kortom de concurrentiestrijd op deze positie is moordend.

Dan is er nog de mogelijkheid dat Salah-Eddine op zijn gebruikelijke positie kan starten. Echter haalde FC Twente Kuipers van Go Ahead Eagles. Dit betekent dat er sprake is van dubbele bezetting, iets wat nodig is tijdens het spelen van Europees voetbal. De kans dat Salah-Eddine op deze positie zal gaan spelen lijkt daarom groter, al kan jeugdtalent Mats Rots ook nog op deze plek uit de voeten.

Opinie: Zie jij Salah-Eddine liever op linksback of op het middenveld spelen? Laat het weten in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties