Eerste elftal

Openhartige Sadílek deelt oefeningen met het team: "Dat was heel grappig om te zien op tv"

Openhartige Sadílek deelt oefeningen met het team: "Dat was heel grappig om te zien op tv"

Michal Sadilek is een van de vaste basiskrachten bij FC Twente. De Tsjechische international stond vorig seizoen een lange tijd langs de kant vanwege oorsuizen. Hij vreesde zelfs voor een einde aan zijn carrière, maar gelukkig staat de kleine middenvelder weer met volle krachten op het voetbalveld. Sadílek deelt zijn ademhalingsoefeningen met zijn teamgenoten, en het resultaat is direct te zien.

Sadílek oefent veel op ademhalingsoefeningen, met name om rustiger te worden. "In het begin deed ik de ademhalingsoefeningen om ontspannen en rustig te worden. Je krijgt meer zuurstof in je bloed daardoor. Nu ben ik altijd bezig na de training om rustig te herstellen, om alleen via mijn neus te ademen", zo vertelt hij bij Fresia en Milan in de Bus van ESPN.

"Het resultaat was met name goed te zien in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. De camera was ingezoomd op Mees Hilgers en je kon zien dat hij bezig was met ademhalingsoefeningen van de cursus. Dat was heel grappig om te zien op tv tijdens de wedstrijd, daar worden we alleen maar sterker van."

Voor Sadílek is het inmiddels een gewoonte geworden om veel te oefenen met ademen, waardoor zijn spel ook verbeterd is. "Ik ben het inmiddels wel gewend om te doen tijdens de training en de wedstrijd. Als ik in koud water ga dan krijg ik direct stress en ga je sneller ademen. Door de ademhalingsoefeningen ben ik veel rustiger geworden. Een groot stadion en veel supporters brengt toch snel stress met je mee."

Voor voetballers lijkt het soms onzinnig om hiermee te oefenen, maar daar is Sadílek het niet mee eens. "Laatst kwam er iemand een goede cursus geven aan het hele team. Het ging over het oefenen met ademhalingsoefeningen en iedereen voelde het direct. Iedereen had het gevoel dat hij meer leefde en beter kon ademen, dus dat zegt wel genoeg", zo besluit de Tsjechische international.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties