Transfers

Last-minute transfer Sadílek naar Bundesliga ketste af

Last-minute transfer Sadílek naar Bundesliga ketste af

Michal Sadílek kende een uiterst ongelukkig seizoen 2022-2023. De Tsjechische middenvelder kampte lange tijd met oorsuizen en had ook nog wat andere blessures, waardoor hij uiteindelijk maar veertien competitiewedstrijden speelde voor FC Twente. Sadílek is dit seizoen weer helemaal terug als een belangrijke speler in het elftal van FC Twente. Dat had echter ook anders kunnen zijn.

Terwijl Sadílek aanwezig is bij 'Fresia & Milan parkeren de bus' van ESPN, komt technisch directeur Arnold Bruggink langs om het drietal in de bus - naast Sadílek zijn ook ESPN-presentatoren Fresia Cousino Arias en Milan van Dongen aanwezig- de groeten te doen. Fresia vraagt Bruggink of ze nog iets moeten regelen qua contract of iets dergelijks. 'Drie jaar verlengen!', zegt Bruggink.

Milan van Dongen speelt erop in door Sadílek te vragen of dat erin zit. De middenvelder denkt even na. "We zullen zien", zegt hij. Dan biecht hij iets op. "Als ik eerlijk ben: afgelopen zomer kon ik op de laatste dag nog een transfer maken naar een mooie competitie, naar een mooie club." Fresia zegt gelijk: "Bundesliga." Sadílek lacht. "Ja, klopt. Maar dat is niet gebeurd. Ik vind het nog steeds heerlijk bij Twente." Hij heeft dus niet met de vuist op de deur geslagen dat het niet doorging? "Nee, helemaal niet", besluit de 24-jarige middenvelder.

Sadílek werd medio 2022 definitief overgenomen van PSV voor anderhalf miljoen euro. De Tsjech tekende destijds een tweejarig contract met de optie voor nog een seizoen. Deze zal FC Twente gaan lichten, waardoor Sadílek tot medio 2025 vast komt te liggen in Enschede. Verder is het afwachten wat er gaat gebeuren. De club zal ongetwijfeld gaan proberen om het contract van de speler verder te verlengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties