Eerste elftal

Opmerkelijk: 'FC Twente verdient meer geld aan bier dan aan voetballers'

Opmerkelijk: 'FC Twente verdient meer geld aan bier dan aan voetballers'

In de jaarcijfers van FC Twente viel te lezen dat de club een nettoresultaat heeft geboekt van vijf miljoen euro winst. Dit terwijl er voorafgaand aan het boekjaar 2022-2023 rekening werd gehouden met een klein verlies. De grote winst werd gehaald uit de kaartverkoop voor de wedstrijden in de KNVB-beker en in Europees verband. Ook gingen de horeca-inkomsten flink omhoog tot een omzet van maar liefst 10,5 miljoen euro.

Naast horeca-inkomsten genereerde de club ook geld uit transfers. In het boekjaar 2022-2023 werden niet alle transfers van afgelopen zomer opgenomen. De transfer van bijvoorbeeld Zerrouki wordt verwerkt in het jaarverslag van het boekjaar 2023-2024. Die van Vaclav Cerny, Jayden Oosterwolde en Casper Staring werden wel meegenomen en dat leverde een bedrag op van 6.442.000 euro. Trek je de kosten van onder andere de afschrijving op de transfersommen van Vlap en Sadílek hier van af, dan is het transferresultaat 3.751.000. (Artikel gaat verder onder de afbeelding).

Opmerkelijk: 'FC Twente verdient meer geld aan bier dan aan voetballers'

Dan terug naar de horeca-inkomsten. FC Twente behaalde een omzet van 10,5 miljoen euro, echter moeten hier nog wel de inkoop- en personeelskosten van af worden getrokken. Deze kosten komen volgens VI-journalist Tom Knipping neer op zo'n 4,5 miljoen euro. Trekken we dit of van de omzet dan is de winst maar liefst 6 miljoen euro.

Dit leidt tot een opvallende conclusie. FC Twente haalt meer geld binnen aan horeca-inkomsten dan aan transferinkomsten. Volgens Tom Knipping is dat zeer opmerkelijk. "Het is raar dat FC Twente meer geld overhoudt aan bier dan aan spelers. Ik zie nergens in Europa dat een club meer verdient aan bier dan aan voetballers", besluit hij toch wel verbaasd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties