Eerste elftal

Opmerkelijk | PSV-icoon ziet FC Twente net zo lief kampioen worden als PSV

Opmerkelijk | PSV-icoon ziet FC Twente net zo lief kampioen worden als PSV

René en Willy van de Kerkhof speelden in het verleden beide voor FC Twente en PSV. Bij de Brabantse club zijn ze uitgegroeid tot twee ware clubiconen. De heren zijn al lange tijd met pensioen, maar delen nog wekelijks hun mening over PSV op Omroep Brabant. Tijdens podcast van deze week deed René een toch wel opmerkelijke uitspraak.

De broers zagen PSV zondag in de slotminuut van de blessuretijd een 2-1 voorsprong verspelen uit bij Fortuna Sittard. De thuisploeg kreeg een strafschop na een klungelige actie van invaller Guus Til. Het cadeautje werd uitgepakt door Fortuna-spits Burak Yılmaz waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

René vindt niet dat het gelijkspel de schuld is van trainer Ruud van Nistelrooij. "Maar eigenlijk is het Ruud zijn schuld niet. Hij heeft zelf bij de clubleiding aangegeven dat het nog te vroeg was om hoofdtrainer te worden, maar daar hebben ze niet naar geluisterd."

Wel werd er met Fred Rutten een ervaren trainer naast hem op de bank gezet, maar daar is René niet van onder de indruk. "Van Nistelrooij had beter een of twee jaar assistent moeten zijn. In plaats daarvan zetten ze Fred Rutten naast hem. Daar was ik vroeger al niet kapot van en nu nog steeds niet."

Rutten droeg in het verleden net als de gebroeders Van de Kerkhof het shirt van FC Twente, de club die nu nog maar één punt minder heeft dan PSV. René kijkt met plezier naar zijn oude werkgever uit Enschede en doet vervolgens een uitspraak waar niet alle PSV-fans blij mee zullen zijn. "Let op FC Twente. Dat is een leuk team. Als die kampioen worden ben ik net zo blij als wanneer PSV het wordt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties