Eerste elftal

Oud-voorzitter Vak-P oordeelt: "De sfeer in de Grolsch Veste kan echt beter"

Oud-voorzitter Vak-P oordeelt: "De sfeer in de Grolsch Veste kan echt beter"

Vak-P is het welbekende sfeervak in de Grolsch Veste. De supporters staan bekend om de geweldige sfeeracties en de luidruchtig gezongen liederen. In 2024 viert het sfeervak zijn 40-jarige bestaan, hiervoor bracht het al een boek uit voor de leden. Deze werd grotendeels geschreven door oud-voorzitter Eugenio Porcu.

De oud-voorzitter was van jongs af aan betrokken bij de totstandkoming van Vak-P. Hij werd geïnspireerd door de spandoeken die hij in Italië zag. Porcu is trots hoe het sfeervak zich heeft ontwikkeld, maar ook kritisch over de sfeer in de Grolsch Veste. "De sfeer kan echt beter de laatste jaren", begint hij in gesprek met clubwatcher Leon ten Voorde van de TC Tubantia.

"De sfeer in De Grolsch Veste is soms niet meer wat het geweest is, zelfs in het veel kleinere Arke Stadion was het soms beter. Ik zeg altijd: Als je een jonge kerel bent en je staat op Vak-P, of op de tweede ring erboven, dan moet je je keel schor schreeuwen, elke wedstrijd weer. Je moet een echte voetbalsupporter zijn, niet alleen maar doen alsof."

Hij vergelijkt de sfeer met die van FC Schalke 04. "Ik was onlangs bij een wedstrijd van Schalke tegen Nürnberg, in de onderste regionen van de Tweede Bundesliga. Er waren 61.000 toeschouwers en de sfeer was ongelofelijk, echt het beste wat ik ooit bij Schalke heb meegemaakt", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties