Eerste elftal

Overlijden Lukoki liet diep spoor achter bij Misidjan: "Dat was Jody niet"

Overlijden Lukoki liet diep spoor achter bij Misidjan: "Dat was Jody niet"

Vorig jaar mei kwam het treurige nieuws dat voormalig FC Twente-aanvaller Jody Lukoki was overleden. Het gebeurde zo'n tweeënhalve maand nadat FC Twente Lukoki kenbaar had gemaakt dat hij niet meer welkom was bij de club. Lukoki's overlijden heeft veel impact gehad op Virgil Misidjan. Het waren goede maatjes en het was Misidjan die FC Twente tipte om een hengeltje uit te gooien naar zijn oud-ploeggenoot.

"Jody was mijn vriend. We woonden naast elkaar, reden samen naar de club, aten samen, trainden samen, deden alles samen. Ik sliep bij hem op de kamer als we met de club op reis waren. Hij was als een broer voor me", vertelt Misidjan in gesprek met Jakobs van Voetbal International. "Toen ik naar Twente ging, tipte ik de club: Jody is transfervrij, zouden jullie willen kijken of hij óók kan komen? Het was zo mooi dat ze hem hierheen haalden. We waren zo blij. Helaas hebben we nooit meer samen gespeeld."

Lukoki raakte al tijdens een van de eerste trainingen zwaar geblesseerd en voordat hij volledig hersteld was werd zijn contract ontbonden vanwege een incident in privésfeer. "Het is tragisch hoe het allemaal is geëindigd voor Jody. Hij kwam negatief in het nieuws, heeft verkeerde dingen gedaan. Maar dat was Jody niet. Niet voor mij. Ik kende hem als een heel goede, lieve, lachende jongen. We hebben zoveel lol gehad samen."

Het overlijden van Lukoki heeft een diep spoor achtergelaten bij Misidjan. Hij had dan ook veel moeite met het accepteren dat zijn maatje er niet meer was. Ook de onduidelijkheid over zijn overlijden bleef knagen. "Ik had het er zo moeilijk mee. Ik was bij zijn begrafenis, zijn uitvaart. Bij de herdenking in ons stadion, op de avond dat we Europees voetbal haalden tegen FC Groningen. Dat was zo indrukwekkend. Ik bleef zitten met vragen, met verdriet. Stond ermee op en ging ermee naar bed. In juni was ik met mijn gezin op vakantie in Egypte. Daar heb ik tegen mezelf gezegd dat ik het moest afsluiten. De dood van Jody loslaten, om verder te kunnen."

Dan zijn het de kleine dingen die belangrijk zijn zoals Ron Jans die tijdens de nieuwjaarsreceptie nog even stilstond bij het overlijden van Lukoki. "Ieders leven gaat door, het voetbal trekt verder, veel mensen zijn vergeten wat er met Jody is gebeurd. Voor mij is het anders. Ik ben een vriend kwijt. 'Dankuwel', zei ik tegen de trainer. 'Door u hebben de mensen weer even aan Jody gedacht'."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties