Eerste elftal

Overstap Reijnders deed stof opwaaien: "Dat doe je toch niet?"

Overstap Reijnders deed stof opwaaien: "Dat doe je toch niet?"

Tijjani Reijnders is de enige voormalig FC Twente-speler die met het Nederlands elftal gaat deelnemen aan het EK in Duitsland. De 25-jarige middenvelder van AC Milan speelde tussen 2011 en 2015 in de jeugdopleiding, maar vertrok vervolgens naar de Zwolse amateurclub CSV '28. Het was een overstap die nogal wat stof deed opwaaien.

Reijnders zat samen met broertje Eliano, nu speler van PEC Zwolle, in de jeugdopleiding van FC Twente. De Zwollenaren werden elke dag opgehaald met een busje, maar wegens financiële problemen besloot FC Twente het busje niet meer te laten rijden. De gebroeders konden met het openbaar vervoer gaan, waarmee ze van 06:00 uur 's ochtends tot 19:00 uur 's avonds van huis zouden zijn. Dat werd hem niet.

PEC Zwolle wilde de broertjes Reijnders overnemen, maar stuitte op de gevraagde opleidingsvergoeding van FC Twente van 30.000 euro. Vader en oud-spits van onder meer PEC Zwolle Martin Reijnders kwam met de oplossing. "Ik ben creatief. Na een jaartje bij de amateurs konden Tijjani en Eliano wél kosteloos naar PEC overstappen. Daarom zijn ze naar eerst CSV'28 gegaan", vertelt papa Reijnders aan NU.nl.

"Er werd lacherig over gedaan. Ik heb vaak gehoord: dat doe je toch niet? Maar omdat ik zelf hun trainer werd, durfde ik het aan. Ondertussen konden ze ook al trainen in de jeugdopleiding van PEC. Alleen wedstrijden spelen mocht niet", besluit Reijnders. FC Twente verloor in het verleden ook al Feyenoorder Thomas Beelen vanwege een beperking in het vervoer van jeugdspelers door financiële problemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties