Transfers

Reijnders onthult: "Stond op het punt naar FC Twente te gaan"

Reijnders onthult: "Stond op het punt naar FC Twente te gaan"

In de zomer van 2022 had FC Twente plannen om Tijjani Reijnders terug te halen naar Enschede. De middenvelder speelde tussen 2011 een 2015 al voor de club, maar hij werd toen te licht bevonden. Uiteindelijk kwam Reijnders via CSV '28 en PEC Zwolle bij AZ terecht. Daar moest hij een tijdje wachten op een basisplaats.

Fredrik Midtsjo was een vaste basisklant en Reijnders moest lang wachten op zijn kans. "Daardoor heb ik me meerdere keren afgevraagd of ik moest blijven en stond ik zelfs op het punt naar FC Twente te gaan", onthult Reijnders nu in gesprek met De Telegraaf. "Maar Midtsjo vertrok, waardoor ik vol voor mijn kansen kon gaan. Mijn basisplek heb ik daarna ook niet meer afgestaan."

Uiteindelijk kende Reijnders een geweldig seizoen bij AZ, waarna hij voor maar liefst negentien miljoen euro naar AC Milan vertrok. "In het begin weet je niet wat je kunt verwachten", vertelt de 25-jarige international over zijn transfer. "En dan lees je dat mensen zich afvragen of de stap van AZ naar AC Milan niet te groot is en of ik geen bankzitter zou worden."

"Maar mijn familie en ik hebben eigenlijk altijd het vertrouwen gehad dat ik een succes kon worden door mezelf te zijn en elke wedstrijd weer mijn kwaliteiten te tonen. In de voorbereiding in Amerika liet ik tegen Juventus, FC Barcelona en Real Madrid gelukkig gelijk zien wat ik waard ben. Ik speel vrijwel alles en heb het hier fantastisch naar mijn zin", besluit Reijnders.

Vlak voor het seizoen 2022-2023 had Reijnders een geschatte marktwaarde van nog maar 1,5 miljoen euro. Dat bedrag is in 21 maanden vervijftienvoudigd naar 23 miljoen euro. FC Twente kreeg afgelopen zomer nog een solidariteitsbijdrage van 250.000 euro, maar dat is natuurlijk een schrale troost als je ziet om wat voor bedragen het nu gaat bij Reijnders.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties