Eerste elftal

Overzicht: Deze clubs kan FC Twente treffen in de 3e voorronde van de Champions League

Overzicht: Deze clubs kan FC Twente treffen in de 3e voorronde van de Champions League

FC Twente heeft zich geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. De Tukkers wonnen op de laatste speeldag van het seizoen 2023-2024 met 1-2 op bezoek bij PEC Zwolle en dat was genoeg om de derde plek in de competitie te behouden. FC Twente gaat voor het eerst in twaalf jaar tijd weer deelnemen aan de voorrondes van het hoogste Europese niveau. Maar welke tegenstanders kan FC Twente dan treffen? We zetten ze op een rij.

Allereerst worden er drie wedstrijden gespeeld in de tweede voorronde van de Champions League van wie er maar drie doorstromen naar de derde voorronde van de Champions League. Aan de hand van de huidige standen zijn dat de onderstaande clubs. Alleen FC Lugano* en Fenerbahce* kunnen nog afvallen, omdat de beslissing in die competities nog moet vallen. De andere mogelijke clubs zijn Young Boys en Servette FC uit Zwitserland en Galatasaray uit Turkije.

De nummer twee van Oostenrijk - RB Salzburg (40)
De nummer twee van Servië - Partizan Belgrado (72)
De nummer twee van Turkije - Fenerbahce (53)*
De nummer twee van Zwitserland - FC Lugano (165)*
De nummer twee van Oekraïne - Dynamo Kiev (68) (speelt de thuiswedstrijden in het Poolse Lodz of Krakau)
De nummer twee van Tsjechië - Slavia Praag (35)

Van de bovengenoemde zes clubs stromen er drie door naar de derde voorronde van de Champions League die zal worden aangevuld met vijf andere clubs, waaronder FC Twente. Hieronder een overzicht van de vijf clubs die op basis van de huidige standen direct doorstromen naar de derde voorronde van de Champions League. Alleen Royale Union SG* kan nog afvallen, omdat de beslissing in België nog moet vallen. De andere twee mogelijke clubs zijn Club Brugge en Anderlecht.

De nummer vier van Frankrijk - LOSC Lille (44)
De nummer drie van Nederland - FC Twente (120)
De nummer twee van Portugal - Benfica (20)
De nummer twee van België - Royale Union SG (67)*
De nummer twee van Schotland - Rangers FC (26)

In de derde voorronde van de Champions League is FC Twente ongeplaatst. Van alle bovenstaande clubs staat alleen FC Lugano onder FC Twente in de UEFA-coëfficiënten ranglijst voor clubs. De posities van de mogelijke tegenstanders op de UEFA-coëfficiënten ranglijst staan tussen haakjes.

Voorbeeld:
Omdat de loting van de derde voorronde van de Champions League wordt verricht voor aanvang van de tweede voorronde van de Champions League (22 juli), kan bij de loting voor de derde voorronde de volgende situatie ontstaan van geplaatste en ongeplaatste clubs. De UEFA gaat bij de loting uit van de posities van de clubs op de UEFA-coëfficiënten ranglijst op dat moment.

Geplaatste clubs:
Benfica (20)
Rangers FC (26)
Slavia Praag (35) / Tegenstander Q2
RB Salzburg (40) / Tegenstander Q2

Ongeplaatste clubs:
LOSC Lille (44)
Fenerbahce (53) / Tegenstander Q2
Royale Union SG (67)
FC Twente (120)

Let op: Het bovenstaande overzicht is opgesteld aan de hand van de standen op de ranglijsten op 20 mei 2024. Daarnaast kunnen er ook nog dingen veranderen wat betreft het moment van instromen voor bepaalde clubs. Na de Europa League-finale zal meer duidelijk worden.

Opinie: Op welke club hoop jij? Laat het weten in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties