Eerste elftal

Overzicht trainingskamp FC Twente: Belangrijke data, locaties en oefenwedstrijd(en)

Overzicht trainingskamp FC Twente: Belangrijke data, locaties en oefenwedstrijd(en)

Voor FC Twente begint dinsdag het trainingskamp in Spanje. De Tukkers vliegen 's middags naar Alicante, van waaruit het 115 kilometer noordwaarts rijdt, naar kustplaats Oliva. Daar wordt van dinsdag 2 tot en met maandag 8 januari een trainingskamp afgewerkt. In dit artikel vind je een overzicht met de belangrijke data, locaties, oefenwedstrijd(en) en andere dingen van het trainingskamp van FC Twente.

Dinsdagmiddag reist een dertigkoppige selectie af naar Oliva, waar de temperatuur van 23 graden op woensdag daalt naar 16 graden in het weekend. In de selectie zitten onder meer jeugdspelers Harrie Kuster (rechtsback, 18), Lucas Vennegoor of Hesselink (spits, 17), Jort Ribbers (rechtsbuiten, 18) en Benjamin Nagel (middenvelder, 16). Contractspelers Irakli Yegoian en Sander Sybrandy moeten wel thuisblijven.

Vlak voor vertrek zal FC Twente een oefenwedstrijd spelen. Op zondag 7 januari om 12:15 uur is CD Eldense, waar onder mee Dario Dumic speelt, de tegenstander. De club uit Elda speelt dit seizoen voor het eerst sinds 1964 op het tweede Spaanse niveau. In de Segunda División bezet CD Eldense momenteel de 15e van de 22 plaatsen. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Nuevo Pepico Amat, de thuishaven van de Spaanse opponent van FC Twente. Er passen zo'n 4.000 toeschouwers in het stadion.

Eerder vertelde clubwatcher Leon ten Voorde onder voorbehoud dat FC Twente zou gaan spelen tegen SV Darmstadt 98 en Holstein Kiel. Of (een van) de wedstrijden doorgang zal vinden, is nog altijd niet bekend. Een mogelijke tweede oefenwedstrijd zal idealiter op woensdag of donderdag gespeeld worden.

Op maandag 8 januari keert de selectie terug in Twente, waarna de voorbereiding op de tweede seizoenshelft vervolgd zal worden in Hengelo. Op zaterdag 13 januari staat er gelijk een belangrijk affiche op het programma. FC Twente neemt het dan om 18:45 uur in eigen huis op tegen AZ. Vier dagen later staat het bekerduel tegen PSV alweer op het programma.

Trainingsvelden FC Twente van boven

oliva spanje trainingskamp fc twente 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties