Overzicht: Zo presteerden de FC Twente spelers tijdens de interlandperiode

Afgelopen weekend was er weer een interlandperiode, waarin landen de strijd aan gaan voor plaatsing op een eindronde. Dit betekende dat FC Twente een weekend rust had, maar dit gold niet niet voor alle spelers van de selectie. Bekijk hieronder het overzicht van alle internationals, hoe ze het afgelopen interlandperiode hebben gedaan en de kansen voor een plaatsing op een eindronde.

Michal Sadilek - Tsjechië

De 24-jarige middenvelder kwam afgelopen interlandperiode twee keer 90 minuten in actie voor het nationale elftal van Tsjechië. Op donderdag 12 oktober werd er met 3-0 verloren van Albanië, de nummer een van de stand in poule E voor kwalificatie van het EK 2024. Op zondag 15 oktober ontvingen de Tsjechen thuis de Faeröer Eilanden. Ze hadden het verrassend lastig, en de wedstrijd werd uiteindelijk slechts met 1-0 gewonnen door een benutte penalty in de 76e minuut. De Tsjechen staan na zes wedstrijden tweede met 11 punten. Polen staat derde met 10 punten na zeven wedstrijden. Op 17 november komen de twee landen elkaar tegen in een cruciaal duel voor een plek op het EK 2024.

Alfons Sampsted - IJsland

Alfons Sampsted kwam afgelopen interlandperiode uit voor IJsland. De rechtsback speelde twee wedstrijden 90 minuten tegen Luxemburg (1-1 gelijkspel) en Liechtenstein (4-0 overwinning). IJsland staat momenteel vierde na acht wedstrijden. Nummer twee Slowakije staat zes punten voor, waardoor rechtstreekse plaatsing buiten zicht lijkt. Luxemburg staat derde, met een punt meer, waardoor de play-offs nog in zicht blijft. IJsland staat nog twee lastige wedstrijden te wachten, op 16 november wacht de nummer 2 van de poule (Slowakije) en op 19 november reizen ze af naar Portugal, de nummer een van de ranglijst.

Youri Regeer - Jong Oranje

Youri Regeer was opgeroepen voor Jong Oranje in de wedstrijden tegen Jong Georgie (3-0 overwinning) en Jong Gibraltar (5-0 overwinning). Regeer kwam beide wedstrijden in actie als invaller. Tegen Jong Gibraltar kwam hij in de 77e minuut het veld in en tegen Jong Gibraltar kwam hij in de 75e minuut in het veld. Jong Oranje staat momenteel ruim bovenaan in de poule met vier overwinningen in vier wedstrijden, gevolgd door Jong Zweden met zeven punten.

Younes Taha - Jong Marokko

Taha won afgelopen zomer nog de Afrika Cup met Jong Marokko. Hij moest de oefenwedstrijd tegen Jong Irak aan zich voorbij laten gaan vanwege een buikgriepje. Tegen Jong Dominicaanse Republiek stond hij in de basis, en gaf hij een briljante assist. Taha gaat met Jong Marokko actief zijn op de Olympische Spelen in Parijs van 26 juli tot en met 11 augustus.

Mats Rots & Julien Mesbahi - Oranje onder 18

Oranje onder 18 speelde deze interlandperiode een toernooi in Kroatië. Het was een vier-landen toernooi tegen Noorwegen, Kroatië en Denemarken. De eerste twee wedstrijden werden verloren tegen Denemarken (3-1) en Kroatië (3-2), maar tegen `Noorwegen (3-1) werd het toernooi wel met een overwinning afgesloten. Mesbahi speelde twee wedstrijden de volledige 90 minuten, en tegen Denemarken was hij de aanvoerder van het team. Mats Rots begon tegen Kroatië in de basis, maar werd na 60 minuten gewisseld. Tegen Denemarken en Noorwegen kwam hij niet in actie.