Eerste elftal

Pascal Jansen op zijn hoede: "FC Twente draait terecht mee in de top"

Pascal Jansen op zijn hoede: "FC Twente draait terecht mee in de top"

FC Twente speelt zondag om 20:00 uur in eigen huis tegen AZ. De Grolsch Veste zal zeer goed gevuld zijn voor de belangrijke wedstrijd. Voor beide ploegen telt alleen een overwinning. FC Twente heeft drie punten nodig om aan te sluiten bij de top vier, AZ kan in de titelstrijd optimaal profiteren van puntverlies van Ajax en/of Feyenoord, die zondag om 14:30 tegen elkaar spelen.

Hoe vindt AZ-trainer Pascal Jansen dat FC Twente er op dit moment in zit? "Volgens mij draaien ze wel weer een sterk seizoen", vertelt hij voor de camera van AZ. "Vorig jaar zijn ze natuurlijk ook uitermate stabiel gebleken. Dit jaar hebben ze even een fase gekend waarin ze wat minder winstpartijen boekten, maar zoals gebruikelijk is FC Twente gewoon een hele sterke, uitgebalanceerde ploeg, die ook dit seizoen niet zo heel veel tegengoals incasseert. Ze draaien terecht mee in de top, subtop van de eredivisie."

"Er wacht ons zondag een hele zware wedstrijd, zeker als je in ogenschouw neemt dat het weer zo kort op een Europees duel is. Elke minuut aan herstel telt en dat tekent de professionaliteit van de groep. Het zal een heet avondje worden in Enschede", aldus de oefenmeester, die afgelopen donderdag met zijn ploeg SS Lazio uitschakelde in de achtste finale van de Conference League.

Wat denkt Jansen als hij terugdenkt aan de ontmoeting eerder dit seizoen in Alkmaar, die in 1-1 eindigde? "Toen zaten wij volgens mij best wel in een aardige flow als team. Die wedstrijd werd ook al op het scherpst van de snede gespeeld. Ik weet nog dat Jens Odgaard een prachtige goal maakte, maar dat we een kwartier voor tijd toch nog een goal incasseerden. Vervolgens moesten we toch nog even flink overeind blijven om het op 1-1 te houden. Dat zegt iets over de kracht van Twente. Nu zal blijken hoe beide teams zijn doorontwikkeld dit seizoen", besluit Jansen.

Zondag om 20:00 uur wordt het duel tussen FC Twente en AZ in De Grolsch Veste gespeeld. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de wedstrijd. De scheidsrechter van dienst is Allard Lindhout en de VAR is Dennis Higler. Het duel wordt live uitgezonden op ESPN 1.

Bestel hier de allerlaatste kaarten voor FC Twente - AZ!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties